The Final Show


 In Denmark we have very little activities for ponies and small children. It is sad we have few possibilities for showing a true shetland and his great value as the childs first pony. This is why we for the 5.th. time arranged The Bakkehave Shetland Show.

We had 81 entries in 8 classes, dressage, jumping, in-hand and ponygames all classes also open for lead-liners.

Den 28. august blev Bakkehave Shetland Show afviklet i en god og positiv atmosfære. Det var 81 tilmeldte starter, men bl.a lidt sygdom reducerede antallet en smule. Heldigvis kunne de sengeliggende følge med derhjemme, da stævnet blev live-transmitteret over internettet.


Hele dagen var der stor aktivitet på vores ridebane.
All day lots of activity in the arena.

Christina Johansen vandt bedst udvist Horsemanship.
Christina Johansen won the award for best Horsemanship.

       

Emma & Mette i Pas de Deux              Frederikke Rolf Larsen og Frederik        
 

Vores faste dressurdommer Annette Suhr dømte lead-line og middelsvær dressur og kunne konstatere, at der var sket meget fine forbedringer siden sidste år. Emma Østergaard Buch  på gode gamle Ll.Lindegårds Bajas og Mette Riise Christiansen på Dinamarca, red en meget flot pas de deux, til stor glæde og inspiration for os alle. Hvor er det skønt at se to 6 årige piger på deres vallakker på henholdsvis 21 og 22 år. En fantastisk reklame for racen og dens driftsikkerhed og en påmindelse om at det betaler sig at registrere og kastrere sine hingsteføl!

       
Mia Pihl in both jumping and dressage

I springningen så vi fin ridning og flot stil. Her Mia Pihl og Fjordgårdens Buller overvåget af bl.a. Anna Aaby.


Frederik Larnæs had a busy day assisting the judges, helping all the children and showing Møllegaards Vivaldi in the in-hand class. Frederik is very good handling stallions and he was over-all champion - 6 years old -  in 2001, riding the breeding stallion Ll.Lindegaards Bonaparte.

Frederik Larnæs på 9 år var starter og forhindringsdommer og assisterede ekvipagerne på meget fornem vis.
Frederik er god med hingste. Frederik red hingsten Ll.Lindegårds Bonaparte i 2001 og vandt Bakkehave Pokalen. Her ses han med Møllegaards Vivaldi tilbage på stutteriet efter besøg hos John & Ruth Kristensen.

       
Emma Østergaard Buch med Ll. Lindegaards Bajas                    Mette Riise Christiansen m. Dinamarca                                          

Mønstringen var i år i særklasse. Vores strenge dommere Anna Aaby og Inge Hansen var meget tilfredse med de unge deltagere. Faktisk er finere mønstring ikke tidligere set ved Bakkehave Shetland Show. Generelt kunne dommerne dog ønske sig lidt flere smil hos ungerne, hvilket også blev påpeget. Jan Bjørnshøj speakede, instruerede og forklarede undervejs. Jan gennemgik ved præmieoverrækkelsen alle deltageres indsats og kom med råd og vejledning, som vi alle kunne suge til os og lære meget af. Til slut konstaterede han, at vi i dag ikke havde set nogen umulige unger og ingen umulige ponyer og det er jo lige netop sådan det skal være.

Anna Aaby var så imponeret over Emma Østergaard Buch og Mette Riise Christiansen, at det udløste en overrækkelse af ”den blå perle”. Det er  en meget stor anerkendelse og ære, at modtage perlen, som efter mellemøstlig tradition vil beskytte mod alt ondt i fremtiden. Anna har i mange år overrakt ganske få perler til særligt udvalgte over hele kloden.

   
Emma 6 years old and her pony Bajas 21 of age, receiving the blue pearl (third eye) from judge Anna Aaby.
Emma modtager perlen. Foto Kristian Buch

Voksenmønstringen havde i år desværre kun 3 deltagere, os to som arrangører og Jette Kjærum. Besynderligt når man nu har chancen for en meget grundig og skånselsløs afpudsning! Det interessante var her at se, hvorledes  Bakkehaves Jumbaldi har udviklet sig, ikke kun som hingst, men også i opførsel i de 4 år han har deltaget. Troels er kravlet langsomt men sikkert op fra en solid sidsteplads i 2001 til vinder i 2004 med 43 point. Jumbaldi befinder sig åbenbart bedst på fløjen.

       
Benedikte Bjørnøe 3½ years old and her pony Bakkehaves Honningblomst, won the award for Best Prepared Pony.

Præmie for bedst klargjorte pony gik til Benedikte Bjørnøe på 3½ år, som selv havde fundet på, at hun skulle være Pippi Langstrømpe. Hendes pony Bakkehaves Honningblomst var i dagens anledning blevet udstyret med prikker og lyserøde sløjfer. Et fint og opfindsomt initiativ.

Vi havde valgt at benytte chancen for at vise vores hingste i hjemlige omgivelser og Jan berettede om hver enkelt af dem, deres beskrivelser, resultater og afstamninger. Waulkmill Maclaren´s betydning for avlen, blev der heller ikke lagt skjul på. En stor tak til Jan Bjørnshøj for det.

Nu var tiden kommet til at uddele specialpriserne. Vores dommere Anna Aaby, Inge Hansen samt deres assistenter Charlotte Larnæs og Charlotte Hansen, havde været på hårdt arbejde hele dagen.

Præmie for bedst udvist horsemanship gik til Christina Johansen på 11 år. Christina havde hele dagen været opmærksom på sin ponys behov og fik løst de små problemer der opstod på banen, på en rolig, stilfuld og positiv måde.

Dagens Over-all Champion og modtager af Bakkehave Pokalen blev 6 årige Mette Riise Christiansen. 6 årige Mette havde klaret det flot hele dagen i dressur, springning og mønstring. Hendes store glæde ved at deltage var åbenlys og smilene blev der ikke sparet på.

 Bedste registrerede vallak blev: Ll.Lindegårds Bajas.

I  alle klasser havde dommerne og speakerne mulighed for at uddele ekstra rosetter.

Klasse 1: Speakerens roset: Frederikke Rolf Larsen 5 ½ år på Frederik.

Klasse 2: Dommernes roset: Emma Østergaard Buch 6 år på Ll.Lindegårds Bajas og Mette Riise Christiansen 6 år på Dinamarca. Speakerens roset: Mia Pihl 11 år på Fjordgårdens Buller.

Klasse 3: Dommernes roset: Jonas Kjærum 5 år på Active. Speakerens roset: Marius Søgård Hansen på Ll.Lindegårds Onassis.

Klasse 4: Mette Riise Christiansen 6 år på Dinamarca. Speakerens roset: Michala Gottfredsen 10 år på Søholmgårds Sunshine.

Klasse 5: Martha Søgård Hansen 10 år med Ll.Lindegårds Onassis.

Klasse 8: Speakerens roset: Charlotte Nymann Eriksen 10 år med Morillo af Nørvang.

Dommernes roset: Stine Nymann Eriksen 8 år med Søndergårds Fie II.

Ponylegene blev afviklet i sus og dus og det er virkelig noget børnene og ponyerne kan lide. Også her viser shetlænderen sit sande jeg. De er simpelthen ikke til at hyle ud af den. Hverken blå presenninger, skramlende sække eller tøjdyr i over-size kan bringe en shetlænder ud af fatning.

 

Med vores 5 års jubilæum blev der hermed sat det endelige punktum for Bakkehave Shetland Show i den form det indtil nu har haft.

Med den meget store tilslutning, har vi vist, at det kan lade sig gøre at holde et ride-stævne for shetlændere. Behovet for et arrangement for de mindste ponyer og børnene er i aller højeste grad er til stede. Det burde også på længere sigt gøre afsætningen af ride-vallakker og hopper som ikke har noget at gøre i avlen lettere. Vi håber meget, at andre vil lade sig inspirere og overtage.

En meget stor og varm tak til årets sponsorer, uden hvem Bakkehave Shetland Show ikke var muligt.

Atmosphere pictures.....

Her er lidt stemningsbilleder fra dagen....


Morillo af Nørvang

 

Hovedsponsorer/Main sponsors:

Landrover Danmark

Advokatfirmaet DLA Nordic

Øvrige sponsorer:

Svensk Ridsport – Kungsbacka, Sverige

Tattersall Rideudstyr

Zoo Zity

Brogaarden

Nordsjællands Grovvarerselskab NAG

O.S. Foder

Holte Vinlager – Hørsholm

Glostrup Bowlingcenter

Lystberg El (strømforsyning på banen)

CommTech – web service og live transmission fra stævnet

Annagaard (lydanlæg på banen)

 

Tak til alle jer som har deltaget i alle årene og tak til vores hjælpere.

 Eventuelle billeder og video-optagelser fra dagen vil være meget velkomne!!

Bakkehave Shetland Show 1998 - 2003
Billederne er taget af: Elfi Larsen, Stutteri Søholm, Charlotte Dannisgård, Jan Bjørnshøj og Troels.

 


1998 på marken. In the field.

2001 på vores nye ridebane. In our new arena.

20022003