November


Anna og Goliat til Bakkehave Show i 2001 og det sidste foto af Goliat søndag den 25 november 2012.
Vi har sagt farvel til vores første shetlandspony, som har været hos os i næsten 25 år. Goliat blev 31½ år.

Goliat har bragt mange glæder som kørepony, ridepony,  agilitypony, selskabspony, fødselsdagsunderholdningspony og julepony.  Ikke mindst har han holdt Waulkmill Maclaren med selskab de senere år. De to gamle hyggede sig sammen på ridebanen og på folden.

Hans tænder krævede en del behandlinger den sidste tid, men med det rigtige foder lykkedes det at holde fint huld på ham i flere år. Han har været tiltagende træt, men var stadig meget glad for sit foder og ville gerne på fold hver dag med sit termodækken på. Den sidste uge var han stille og havde tabt sig til trods for god appetit. Han var stivbenet og havde mistet glimtet i øjet, så beslutningen blev ikke svær at tage. Min bror kom og aflivede ham søndag den 25. november uden for stalden, hvor vi hver dag stod og græssede lidt inden han blev lukket ud på folden.

Der er tomt i stalden, men han gav os mange gode oplevelser og er kommet værdigt herfra.


Goliat & Maclaren 2007

 

Ferien er slut. Ikke kun for mig, men også for  Inshallah og Woodpecker, som er tilbage fra Kylensten, hvor de har tilbragt de seneste måneder på græs. Tak til Birthe, Henning og Lennart for omsorgsfuld pleje af vores to lovende drenge.

Oktober


I mangel af bedre, må jeg nyde føl i den vilde natur. De er nu også ganske indtagende. Pilanesberg, Sydafrika 0ktober 2012

 

September


Kylenstens Ruslana u Kylenstens Ryhle e Waulkmill Maclaren fik tildelt ærespræmie på Brahetrolleborg Hesteskue.
Foto: Kylensten


Hjemme på Kylensten nyder Waulkmill Woodpecker & Inshallah livet i den skønne hingstefold.


Skønne Waulkmill Farmer har fået ny veninde og lader sig villigt dressere af Alba, som med sine kun 1 1/2 år har helt styr på tingene.

Juni-Juli-August

Det har været en stille sommer uden føl, dyrskuer og kåring. Vi har valgt at vente med hopperne til 2013 og lægge energien andre steder og få lidt styr på have, hegn og diverse projekter. Woodpecker og Inshallah er på Kylensten, ridehestene er på  ***** sommerferie i Sandbjerg og Troels er i  bush-camp i Botswana og nyder elefanterne. Jumbaldi har påtaget sig lidt modelarbejde og jeg har fået en ny legekammerat "Dixon", som er en helt vidunderlig paint horse. Han er uddannet i både western og engelsk ridning og finder sig tålmodigt i min dressursadel.


Juwel og Honeydew en meget tidlig morgen

.
Charlie´s Dixon Ice
Sorrel overo vallak, født 2001 e. Super Dry Ice. Han har været showet med flotte resultater og mange 1. pladser, championater og en Grand Champion titel. Det er en helt ny verden for mig, men ypperligt avlsarbejde skal der altid til for at nå vedvarende resultater, uanset race.Hundene nyder søen i sommervarmen og Juno-Baby leger "pind".

Maj


Besøg fra Stutteri Grubbe - Misiu & Muld

20/5 Troels lagde den sidste hånd på Pernille Bjerres to tillidsfulde og velopdragne hingste inden kåringen i går. De har været meget nemme at arbejde med, da alt forarbejdet var på plads.

Fredag drog Troels, Hanne, Pernille, Lille Musen, Muld og Mitzubitsi mod det jyske i en bil pakket til bristepunktet. Jeg blev hjemme og holdt fortet.
Efter en malerisk beretning om Egtved Hotel og Downtown Egtved, overvejer jeg om ikke man skulle give ZENTROPA et lille tip om fremragende locations for endnu et håndholdt dansk drama. Jeg er sikker på, at Shetlandsfolket gerne agerer statister.

Waulkmill Maclaren havde tre sønner i ringen. Grubbes MacMolloy, Ellinges Argo og Kylenstens Rembrandt. Alle tre blev kåret i 2A. Rembrandt var desværre meget anspændt og fik ikke rigtig vist sin skridt. Han beholdt dog sine 40 point fra 2011, så helt galt gik det heldigvis ikke. Vi er selv meget tilfredse på Maclarens vegne. 8 sønner er nu fremstillet og har opnået kåring. Det er altid glædeligt som hingsteholder at se afkommet klare sig godt. Selvom vi ikke på nogen måde kan tage æren for Waulkmill Maclaren og hans bedrifter, er det skønt at se hans sønner og døtre i ringen.

April

Vi er så småt ved at gøre klar til at sætte ponyerne på græs. Der er ikke det helt vilde at berette, men vi har glædet os meget over at følge vores to unghingste henover vinteren.


Bakkehaves Inshallah & Waulkmill Woodpecker er ved at være et par lovende drenge på snart 3 år.


De nyder hinandens selskab i deres helt egen løsdrift og er meget fornuftige at omgås. Det har gavnet dem at tilbringe to somre på Stutteri Kylensten sammen med andre hingste.

 

Februar


15/2 Peter Plus har holdt brunch på sin et års fødselsdag. Menuen stod på rå kylling med flødeskum.


Nu drysser det igen og med kulden er der blevet skruet op for tildelingen af foder.
Det er svært at forstå hvordan vi har klaret de to sidste vintre med kulde, frosne vandslanger og sne i enorme mængder i månedsvis. Nu hvor foråret er lige om hjørnet er det faktisk hyggeligt med lidt vintervejr. De 4-benede nyder det i stor stil.


Farmer, Castafiore og gamle Juliet propper sig med det økologiske hø.


Jamilah og moster Juweel


Bob og Mutter-Fit på ridebanen


Staldkatten Victoria og de vilde fugle er også sat op i foder.

 


Så kom kulden og ikke alle har pels som en shetlænder.

Januar


Nu er der igen fredeligt på matriklen og ponyerne nyder roen og solen.Honeydew og Hyacint

 


8/1 -  Vi har været er tur på Stutteri Kylensten for at hente Waulkmill Woodpecker og Bakkehaves Inshallah. De har været på ferie siden april og har nydt at gå sammen med to af Birthe og Hennings unghingste. De har udviklet sig meget og det var skønt at hente to tillidsfulde og velplejede unghingste, som har haft stor glæde af at gå i en meget afbalanceret flok.


Vi fik også hilst på et afkom efter en af vores haner. En blå Orpingtonhøne af fineste kvalitet.