Bornholms Dyrskue 2008

4.- 5. og 6. juli


Dyrskue nr. 155, blev afviklet under solen på den smukke travbane i Almindingen.
Hele 90 heste var tilmeldt i 18 forskellige racer. Børnedyrskuet talte 103 tilmeldte. Derudover var der kaniner, geder, får, kvæg og fjerkræ.

17.000 gæster besøgte skuet.

For vores vedkommende, var det vores 5. tur med hunde - hamrende dyre Villum Clausen, men hvad gør man ikke for at deltage i Danmarks hyggeligste dyrskue.

På dyrskuet findes alt fra høns til hjemmeværn.


Årets hane med 24 point, var en 4-årig silkehane.


Om hjemmeværnet fik point, vides ikke!


Her ses Ayoe´s dejlige shirehoppe og en lidt mindre model, nemlig Aspera´s Lille Sol, som er efter vores egen Møllegaards Vivaldi.
Begge opnåede flotte 23 point og Shirehoppen blev ligeledes årets følhoppe.


Underskønne "Ronja Sølvbjerg" repræsenterede ene og alene travhesteracen og fik meget flotte point i fælleskonkurrencen om årets følhoppe.
Travhestene udstilles også på Bornholm og det er et festligt indslag for os, som har hjemme "ovre".


Den prægtige oldenborghingst "Urfürst af Hvarre" er udstationeret på Bornholm. Det må siges at være et yderst seriøst tiltag. Han er smuk, velgående og var i den grad sine 24 point værdig. Han blev meget velfortjent Årets Hingst 2008.


De dygtige og flittige dommere havde en travl dag med svære opgaver i fælleskonkurrencerne. Det kræver overblik, at dømme de mange forskellige racer, især når man kun har én karakter at gøre godt med. På Roskilde Dyrskue bruges tre karakterer og kun dyr med 23 og 24 point indstilles. De 8 dommere som bl.a. talte vore egne Hanne og Pernille Bjerre, klarede ærterne med bravour.


Man bliver lidt sulten undervejs.
Vores egen 2-årige Bakkehaves Julietta overraskede os meget og lagde sig lige i baghjulet på vinderhoppen af Frederiksborg racen, som var blevet tildelt 22 point.
Vi havde slet ikke forventet hun ville klare sig så flot blandt de 9 andre racer, men hun travede som en drøm.


Modige Anette mønstrede Frederiksborg, mens Ane med familie overværede slagets gang.


Da bedømmelserne var overstået fredag, kunne vi beundre de mange flotte ærespræmier som skulle uddeles om søndagen. Der bliver virkelig trampet i pedalerne og det Bornholmske erhvervsliv er rundhåndede i en grad vi aldrig har set mage til. Vi håbede at vi med vores 24 og 23 point kunne komme i betragtning.

  
Tilbage i de dejlige stalde kunne "Prinsesserne" få sig et hvil og "Juno-Baby" lidt vand.


Lørdag var det tid for dyrenes parade og karakteristik. Her ses vores "Barnebarn" Dicaprio" som er efter vores egen Bakkehaves Jumbaldi. Anes far havde fornøjelsen af den lille loppe, som nød at være på dyrskue med sin mor "Britney"
Shetlænderne var flot repræsenteret med hele 20 dyr incl. føllene. Der blev givet mange flotte point og det vidner om fremgang og øget interesse for avlen på klippeøen.


Dyrskue handler om traditioner. En af vores er det årlige besøg hos Troels´ tidligere naboer Goldy og Niels Thunberg i Gudhjem. Vi er ventede og der er altid kaffe på kanden og mange gode historier fra fordums tider. Juno-Baby og Mr.Slim nød også besøget i fulde drag.


Lørdag aften var vi blevet inviteret til middag af vores venner Connie & Steen Aage fra Stutteri Myreby. Det var en rigtig hyggelig aften hvor vi lærte endnu flere Bornholmere at kende. Tak for en dejlig aften med god og rigelig mad.


Søndag formiddag var der en vis begyndende træthed at spore. Troels havde færdiggjort sin avisrunde blandt hestene med Bornholms Tidende, det var betingelsen for at Birthe ville udstyre ham med et nyt udstillerskilt! Noget for noget - det er vel kun rimeligt. Hundene var lidt møre af de mange oplevelser, svømmeture, klap og ikke mindst en overdådig indtagelse af den Bornholmske Soft-ice.


Inden vi skulle i kast med ærespræmie uddelingen, blev der tid til at se lidt på de andre dyr. De mindste var nok disse små nuttede kyllinger.


Charolais var også med. En race vi kender fra Erik og Brigitte, Skovbakkegård på Sjælland. Vi har altid charolais-kød i fryseren, men de er nu også skønne at skue levende. Her ses en smuk ko med kalv.


Lille Dexter-Berrit var vokset en del siden sidste år, hvor Troels var meget opsat på at hun skulle med hjem til Gunderød. Hun var stadig henrivende og havde fået 23 point.


Børnedyrskuet har sin helt egen afdeling på Dyrskuet og her udstilles: Heste, ponyer, hamstre, kaniner, geder, kalve, fjerkræ og marsvin. Børnene må have knoklet i månedsvis med alle deres udsmykninger og det er et af de festligste indslag på skuet.


Flottere "Hare Prærie Vogn" har jeg aldrig set.Denne unge mand skal nok blive til noget! Kaninen "Valde´s" ejer har også en stor fremtid foran sig.


Et hamster prinsesseslot
.


Kaninen "Katrine" havde et selvportræt på buret.Ged med kid hilser på marsvin. Selvom man er en meget lille kanin, bliver man selvfølgelig udstyret med et flot diplom.


Alle de besøgende børn har rig mulighed for at komme i kontakt med de søde heste og ponyer.

 
Hønen "Perle" var også kommet på dyrskue. De mange firbenede opførte sig eksemplarisk.


Til ærespræmieuddelingen måtte jeg klare mig selv, da Troels var blevet tvangsudskrevet til at køre til "Nordbornholm" efter varmrøget laks. Vi forlader ikke øen uden!


Her er årets høst: Jamilah vandt for sine 24 point en gedigen saftpresser udsat af Imerco, Aakirkeby.
Julietta vandt for sine 23 point et flot sæt skåle udsat af Bornholms Agro & Ventilationsservice.
Vores egen avlsforening havde igen i år glædet udstillerne med rosetter.
Vi takker mange gange for de dejlige sager.


Myreby i fin form.

Tak for endnu et herligt dyrskue og for den megen hjælpsomhed vi altid møder på øen. Vi fik halm, kaffe, middag, hjælp til udmugning, fotografering, ponyholdning og ærespræmie-eskorte. Alt sammen på tværs af racer. Stor tak til Jer alle sammen, det er en fornøjelse at møde nye og gamle venner på øen.


Farvel og tak for et pragtfuldt dyrskue.

Stor tak til Birte og Ulla på kontoret, som altid er klar til at hjælpe os med alt.

Vi ses i 2009

Bornholm 2007