Bornholms Dyrskue 2009

3.-4.og 5. juli


Dyrskue nr. 156, blev afviklet under stærk sol på den smukke travbane i Almindingen.
Hele 98 heste var tilmeldt i 17 forskellige racer. Børnedyrskuet talte 114 tilmeldte. Derudover havde 10 får, 94 stykker kvæg og 39 stykker fjerkræ fundet vej til Hareløkkerne.


Selvom pladsen er overskuelig er det fint med lidt skiltning.

Fredag gik det løs med bedømmelser i slugten og på de tre mønstringsbaner på indercirklen.


I Slugten var der mulighed for en smule skygge.


På travbanen måtte man ind under Shirehingsten hvis solen blev for varm.


"Stegte" ærespræmiehaner i fjerkræteltet.Fårene var selvfølgelig også udstillet - (foto efterlyses).


En tur i Danmarks 3. største skov var også en mulighed.


De lidt mindre kunne beundres på det vidunderlige børnedyrskue, hvor tilskuere, udstillere og dyr findes i flere størrelser.


Hvis det var for voldsomt med en levende hest, kunne man jo tage sig en tur på modellen hos BornHorse.


Fredag aften var der som altid hygge i staldterrænet. Ane´s grill blev impliceret i et mindre trafikuheld og måtte lade livet. Der blev ikke meldt om andre tilskadekomne og heldigvis var bøfferne indtaget.


Lørdag var der dyrenes parade og præsentation for publikum. Det var en sej omgang som blev "overstået" på knap to timer. Jeg tror vi alle var glade for solbriller, hatte og solcreme denne eftermiddag. En følgebil med kolde drikke havde ikke været at foragte - ideen er hermed givet videre til eventuelle sponsorer til næste år.


Bukke Bruse og en traktor med indbygget pony.Børnedyrskuet er underholdning uden sidestykke. Bedst som man tror alle ideer er brugt op, kommer nye fantasifulde tiltag.
Det er imponerende som børn og forældre hænger i med stor entusiasme år efter år.


En dværgkanin har parkeret sit køretøj i skyggen og marsvinet "Prinsesse" tager sig en lur i buret.


Sten Aage og Troels var ikke meget for at forlade de kølige stalde, hvor der blev kørt store mængder kaffe og Bornholmsk sødmælk ned.
Ud kom de dog søndag, hvor det var tid for ærespræmieuddeling.


For vores eget vedkommende handler dyrskuer primært om at vise egen avl. Bakkehaves Julietta og Bakkehaves Jamilah, som er ud af samme hoppefamilie, fik 23 og 24 point af dommer Jan Bjørnshøj. Vi takker mange gange for de flotte ærespræmierne skænket af J.N. Jorenku - Staldren og Tryg Forsikring, samt rosetterne fra Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark, som bliver modtaget med kyshånd af shetlandsudstillerne.


Stutteri Myreby viste på flotteste vis hvad målrettet avl kan føre til. Stamhoppen Sofie Mønstergård (til venstre) med føl ved siden og hendes to døtre Limona og Ofelia  af Myreby fik titlen som årets samling. Typefaste og ensartede - det er kvalitet i ethvert avlsforbund.


Tak til alle for et dejligt dyrskue og tak for al den hjælp, gæstfrihed og velvilje vi altid møder på Bornholm. Vi glæder os allerede til 2010.
Vovserne har nydt de fire dage på Bornholm, især resterne på grillen efter lørdagens fest!


Juno-Baby forsvarer øen mod vest på Sose Odde - fortet er jo for længst sunket i grus.


Der er nu ikke noget som en dukkert efter et dyrskue.

Bornholm 2008
2007
2006
2005
2004

BACK