December

Olympia International Horse Show
What a great place to launch Shetland Pony.

Rosettes and books for the participants in THE SHETLAND PONY GRAND NATIONAL and what a show!


Mr Bob Champion visiting the stables after the race.

Shetlandponybook.com

 

Welcome to one more Connamara, Frederiksminde Caroline.

Goodbye to Honeydew and Hyacinth. The two full sisters are going to Finland in 2017 and will join the wonderful ponies at Promisehill Stud, which I am very happy about.

November

SHETLAND PONY


Published by Pony Publishing
© Troels Dalberg

Launching at The Olympia Horse Show in London, December 2016

The 400 pages will take you through the history of the Shetland pony from ancient times to our modern days of leisure and sport.

The book is beautifully illustrated by some of our best equine and wild life photographers in the world,  including Christiane Slawik, Bob Langrish, Julie Wilson and Richard Shmucksmith.

The book contains more than 500 illustrations. We have obtained the rights to make free use of Mr. Thelwells famous cartoons, which you will encounter in various sections.

We have contributions from museums and Shetland pony fanciers from every corner of the world. From Fenwick in Australia to Frankfurt in Germany and all the way up to Finland. From South Africa to South Park and from The White House to Waulkmill.

You will find chapters about the Shetland Islands, the Shetland pony in art, the Shetland around the world, management, breeding, famous Shetlands ponies and plenty more information of our wonderful, sturdy ancient breed.

Shetlandponybook.com will be open for business in the beginning of December - or buy your copy at The Olympia Horse Show in London, where we are exhibiting and will be donating books and rosettes to the paticipants in The Shetland Pony Grand National.

 


A brief look at the the history section.

400 pages about The Shetland Pony from A to Z is taking shape.


Deadline 15th of November and Troels is working around the clock.


Working on the final touches about the islands, before sending off to our lay-outer.


A tiny part of the research material.

Please bear with us - we will release more information as soon as we are ready.Pony Publishing

August

Kåring i Dansk Connemara Pony Selskab


Med i byen for første gang og installeret under fine forhold.Vi fremstillede Frederiksminde Ciarah til kåring den 6. august og til showklasse den efterfølgende dag.

Hun opnåede kåringsklasse 1 og blev i showet tildelt 1. præmie. Et yderst tilfredsstillende resultat for vores første indkøbte Connemarapony.

Kåringsregler, pointgivning og bedømmelser varierer en del fra hvad vi er vant til hos Shetlænderen. Hos Connemaraen skal hopperne undergå en veterinær inspektion og vises løse i ridehus. Der tages gjord og pibemål. Det er en vældig tiltalende tilgang til bedømmelsen af ponyerne. På minussiden er en væsentlig mindre detaljeret beskrivelse af ponyen, så de mange tal mangler underbygning for en fuldstændig forståelse af dommernes pointgivning.


Efter målingen som var 147 cm på stang, venter vi på veterinær inspektion.


Derefter skulle hun vises for dommene på hård bund i skridt og trav.


I ringen til hendes første bedømmelse nogensinde, foran de irske dommere Clare Oakes og Jim Mullaney.Showklasse, 1. præmie og endnu en rød roset den følgende dag.

 


Tre dejlige dage og stor tak til salig mama Aaby, som for år tilbage gav mange gode råd - også om Connemaraponyen.


Hjemme igen hos sin bedste ven Garfield, som havde ventet utålmodigt i 2 dage.
 

Juli

Det er altid dejligt at følge med i hvordan det går vores ponyer rundt omkring.


Bakkehaves Candyman med ny grime og klokker. Han nyder livet med en fuldblod og en araber og han har det som blommen i et æg. De 3 venner går på fold sammen og han har yderst fine staldforhold. Han er blevet tilredet af et barn på vejen og det er gået helt uden problemer, som det jo stort set altid gør med en shetlænder.


Candyman under rytter.

 

Stalden har været noget tom efter vi måtte tage afsked med Waulkmill Maclaren, men Vivaldi og Snehvide har fundet en fin rytme og vi har vænnet os til at der mangler en stor sort shetlænder i første box til venstre. Glemt bliver han dog aldrig og hans døtre fylder pladsen fint ud.


Garfield på sin fortrukne plads.


Om vinteren må han dele med lillebror "Tyksak".


On location - for jer der husker Blyphuset og "far, mor og Blypperne" fra 1996. Her går turen forbi hver eneste dag.


Snehvide og de små i maj måned.


Lidt tidligere på året i april stadig i vinterpels.

 


Selvom vi ikke avler shetlændere mere, er her dog stadig familieforøgelse fra tid til AND - en. Her er det en stolt fru And med 6 stk.  efter Bri-and.

 

 

Vi har haft besøg af Daphne på 6 år, som stadig er EU borger efter BREXIT grundet hendes dual citizenship. Det skal nu nok gå alligevel!


Daphne er rigtig glad for at ride på Juwel hver gang hun er i Danmark.


Hun er blevet en rigtig dygtig rytter!


Et super fint par.

 

 

 

 

                                                                                                                                                 25. februar blev dagen for en meget trist beslutning.


Waulkmill Maclaren 16/5 1987 - 25/2 2016

Waulkmill Maclaren, som var på vej ind i sit 29. år, måtte efter en måneds behandling og overvejelser aflives. Hans højre forben var begyndt at spøge igen. Efterveer fra en forfangenhed i 2010 grundet EMS, gjorde at vi tog beslutningen. Hans anderledes belastning på højre forben havde slidt i andre led og der var igen reaktion fra det sunkne og drejede hovben. Ingen puls og ingen varme i hoven, men en ømhed, som var mere eller mindre konstant.

Han skulle ikke fremover stå i en box med specialsko og være på smertestillende. Det ville ikke på nogen måde være værdigt . Han var frisk og glad, fik dobbelt ration mad inden min bror kom med sprøjten og han døde med græs i munden.

"Mulle Mac", som vi kaldte ham, har givet os et hav af dejlige oplevelser i de mange år vi har haft ham. Vores eget dejlig afkom, andre opdrætteres glæde og succes med deres afkom. En masse hyggeligt samvær her hos os med alle jer i Skandinavien der har brugt ham til jeres hopper. Der er mange gode minder fra shows og kåringer ofte med hans afkom i front. Ingen nævnt ingen glemt og heldigvis lever hans blod videre mange steder i Europa. Han var en vidunderlig pony, nem og medgørlig og med en stor karriere bag sig. Vi er Roweena Provan evigt taknemmelig for at han blev vores og han efterlader et stort tomrum.

 


Supreme Champion, Breed Show 1995 ©Bakkehave

 

_________________________________________________________________________________________________

 


Februar:
Et noget anderledes stutteribesøg.
På vej gennem Northern Cape provinsen og Karoo i Sydafrika, overnattede vi på Fuldblodsstutteriet "Southford" på vej frem og tilbage på vores 3000 km lange rejse. Hestene her er i absolut topklasse og det var spændende at få et glimt af hesteopdræt med nogle helt andre udfordringer end på den nordlige halvkugle. Vand - som vi tager for givet, er en mangelvare i bogstavelig forstand. Stutteriet er placeret ved Orange River, så man kan pumpe både drikkevand og vanding til de enorme områder med lucerne.


Vi havde ikke meget tid, men er er tre skønne hopper, som gik uden for mit soveværelse. Stutteriet tæller 50 avlshopper, 40 føl, åringer og adskillige hingste.
_________________________________________________________________________________________________________


Januar: Velcro og Victoria er kommet godt til London.