News & Updates

December

 

Merry Christmas to all our friends around the world.
 

December er lig med tandeftersyn og almen sundhedsundersøgelse af vores ponyer og heste.
Enkelte får ordnet tænder halvårligt grundet alder eller forkert slid. Min ridehest har en smule bølgebid og danner derfor tandkroge, et par af de ældre ponyer har tendens til tandspidser og gamle Goliat på snart 26 år, har på det seneste fået trukket nogle tænder ud grundet tandrodsbetændelse. Alle disse skavanker er årsag til nedsat trivsel, dårlig udnyttelse af foderet og ikke mindst smerter.
Jævnlige tandeftersyn er desværre stadig en overset del af hvad der hører med til anstændig pasning og pleje af ponyerne. Goliat havde brug for akut hjælp, da han 5 dage før dyrlægen havde planlagt at komme, ikke ville spise op og var i dårligt humør.


Her ses årsagen ganske tydeligt. Den røde del af roden er sund og rask og er fint forbundet med det omliggende væv. Til venstre er det raske væv gået til grunde og denne del af tanden sidder ikke længere fast. En del af roden er opløst og der er betændelse.


Tanden under den betændte del af roden er flækket, hvilket ikke er usædvanligt hos et dyr i den alder.
Der behandles med antibiotica og smertestillende i 6 dage. Allerede samme aften kom ædelysten tilbage og menuen stod på varm Irish Mash, opblødt valset havre og revne gulerødder et par dage. Derefter kunne vi gradvist gå tilbage til hans normale foder, som er sammensat efter en ældre herres behov.

Problemet har naturligvis været under opsejling et stykke tid, men det viser sig først når ubehaget er så stort, at ædelysten påvirkes. Når han normalt tømmer sin krybbe morgen, middag og aften, er der tydeligvis noget galt. Det kan ikke siges ofte nok: Alle heste/ponyer bør efterses mindst 1 gang om året.

 

November

Endelig kom han!


Waulkmill Farmer

Vi købte ham for 3 år siden til Sambuca og nu er han her endelig  - "Bonden" Han skulle færdiggøre sine pligter på Waulkmill inden han kunne rejse og vi har savnet ham meget.  Mill of Towie Holly som er mor til Waulkmill Honesty, ankom samtidigt, så nu er familien samlet igen.


Først Holly....


så Farmer, efter en lang rejse, men på første klasse.

 

I oktober og november er enkelte ponyer rejst og andre er kommet hjem. Vivaldi er tilbage fra sin visit på Møllegaarden, Mario - Jamilah´s legekammerat fra sidste år - er tilbage i Gentofte. Mario er nu blevet en velvoksen vallak på et år, så han gjorde vores store heste selskab fra juni til oktober. Sidsel er for tiden hos Ulla Brøndsholm og vores rideheste har været på ferie i Hornbæk. En UK pony og to føl fulgte med en bedækningshoppe hjem til Stutteri Promisehill i Finland, hvor de allerede er faldet godt til og forhåbentlig vil blive til stor glæde for deres nye ejer.
Selv har vi også været en del på farten:
 


Ridende politi i Mexico City og et skønt stykke natur i Valle de Bravo.


Party-time - mexicanerne forstår virkelig at holde bryllup, og det er bestemt ikke kedeligt.

I New York får man hurtigt nye venner, både store og små.....


Et meget nysgerrigt lille grå-egern i Washington Square Park og en dejlig Quarter fra NYPD på aftenvagt i Little Italy.


Her er Troels udenfor vores stamcafé, som har givet inspiration til Sambuca´s navn.

Vel hjemme i et vådt og blæsende Danmark fik vi gode nyheder om Jack og Jaguar:


"Vores"  to helbrødre gør sig fint under rytter i Frankrig.


Jaguar er blevet meget glad for at springe og foretrækker at blive redet frem for at blive forspændt en vogn.
At sælge ponyer, er for os den triste del af det at være opdrætter, men at se J&J i fin form som brugsponyer er meget glædeligt.

 

October


En skønnere afslutning på sæsonen kan man næsten ikke ønske sig. En tidlig morgenstund på nordkysten af Isle of Skye inden turen går tilbage til The Lowlands via The West Highland.


Edraudour i Pitlochry - grundlagt i 1825 - Skotlands mindste destilleri.


Talisker Distillery på vestkysten af Skye.

Hvad har shetlandsavl til fælles med whiskyfremstilling?

At fremstille en god whisky, har mange lighedspunkter med at avle en god pony. Tanken slog mig, da vi besøgte Skotlands mindste destilleri "Edradour" i Pitlochry. Her fremstiller man en ganske lille mængde på ca. 16 tønder om ugen. Råmaterialet skal være 100% i orden. Det samme gælder hele processen omkring tilblivelsen. Whiskyen skal passes og plejes. Det tager mange år inden man har et godt resultat med en imponerende ensartethed. Det hele bygger på gamle traditioner, hvor man har lært sig håndværket af dygtige folk - og det tager tid. Der må under ingen omstændigheder indgå nogen form for kompromisser i det enkelte led. På denne måde fremstilles fine produkter med egnsbestemte forskelligheder over det samme tema.

   
Får og ponyer i deres rette element undervejs på turen. Den helt rigtige shetlandsbevægelse er hårdt tiltrængt for at overleve som pony i dette terræn.


If it was good enough for Rob Roy....
Her på "The Stagger Inn" ved Loch Lomond, har vi drømt om at bo, siden vi kørte forbi sidste år. En skotsk pub grundlagt i 1705 med den helt rigtige stemning og klassiske retter på menuen. Lige bagved den tilhørende lodge, gik store flokke af kronhjorte på bjergskråningen. Efter adskillige ture til Skotland, lykkedes det endelig at se disse smukke skabninger.


4 fantastiske Waulkmill piger man aldrig bliver træt af at se på, også selvom det øsregner. Forget Me Not, Jolly Good og Swallow. Good Gracious gemmer sig bagved Troels.


Honesty´s moder "Holly" som i fremtiden vil indgå i avlen hos os. Bagved "Iris", som er tæt relateret til vores Skovlundens Jolly.


Ham her var mere samarbejdsvillig og heldigvis blev han på den rigtige side af hegnet.


Hjemme igen er vi allerede ved at planlægge næste tur, hvor vi håber at den originale jagt på krondyr med Highlandpony som bærer, vil indgå i programmet. Vi har haft en god og informativ tur og har gode førstehånds informationer om, hvad det egentlig er, der foregår i The Shetland Pony Studbook Society.
 

September

Sweden 23rd. September

Life is a roller coaster!

 71 føl og ungdyr var tilmeldt i Gråmanstorp og dommer var Arne Emanuelsson.
 Da man sjældent får chancen for at få bedømt samme individ 3 weekender i træk, var
Jamilah også med denne gang. Waulkmill Honesty, som vi kun har haft i ringen en gang tidligere, skulle også med på en kort lille træningstur/nedtur.
Skal man sige noget positivt om denne dag bliver det ikke om vores ponyers resultater. Derimod var selve udstillingen - som altid - velarrangeret, Familien Ahlström bød på en herlig frokost, vi var i selskab med meget gode venner, vores egen alv klarede sig bedst og vi kunne køre hjem i god tid.

Not a very good day for our ponies, but a nice day for us among friends. Jamilah gained 38 points this week and was 5th. Waulkmill Honesty gained 37 points and came in 8th. and last.


The Silver Club + the VIP dogs Loppen og Mr. Slim.


Loppen fra Bluemull havde fundet vej fra Frillesås til Gråmanstorp.


Vores to små brune prinsesser "Waulkmill Honesty" og "Bakkehaves Jamilah".
Begge måtte nøjes med sølv denne gang og desværre en hel del 7-taller, som vi normalt ikke plejer at få og i øvrigt slet ikke forbinder med avlsmateriale. Heldigvis er vi klar til endnu en sæson i 2007,  forhåbentlig uden så dårlige point.
Honesty fik 37 point og stod sidst. Jamilah fik denne gang kun 38 point og placerede sig som nr. 5 i denne klasse med 8 deltagere.
En lidt besynderlig dag, hvor korrekthed på fundament/ekstremiteter og bevægelsesforløb  spillede en meget lille rolle i bedømmelserne.

Unfortunately only silver this time and a very low score with lots of sevens. Hopefully these two little girls will do better next year and have a future as broodmares one day.
The correctness of the limbs/movement played a very little role in todays judgement.


1-årige Waulkmill Honesty - en meget typisk Waulkmill pony.

Beskrivelser/point på vores ponyer er altid at finde på ponyernes egne sider.

Tak til Shetland Syd for endnu en fin udstilling.

 

Sweden 17th. September

Igen kørte bilen mod nord til det årlige sensommer show i Frillesås. Med om bord havde vi Jamilah, Jumbaldi og vores show-lab Mr. Slim.
Det var et gensyn men sidste uges dommere Annika Strindgård og Madeleine Bechmann, så vi har været lidt spændte på hvorledes vores lille mascot Jamilah ville klare sig. 91 ponyer var tilmeldt showet.

Once again towards Frillesås and the late summer show. We were to meet last weekends judges again in the ring with Jamilah and Jumbaldi, and supporting-Labrador, Mr. Slim. 91 ponies entered the show.


Så er vi klar!
Ready to go !

 
Back on the golden track.

Jumbaldi var i ringen blandt standard hingste og glæden var stor, da han kom på en fin 2. plads og fik endnu en svensk guldmedajle. En herlig måde at slutte show-sæsonen på, selvom pointene var noget sparsomme. Klassen blev vundet af den imponerende og meget store standard hingst Kyllemos Eros.
We were over the moon when  Jumbaldi received a gold medal and a second place among standard sized stallions. Winner was the lovely Kyllemos Eros.


Her møder Jamilah Madeleine Bechmann igen......
Jamilah meets Mrs. Bechmann again....

Det blev - ganske overraskende og glædeligt for os -  til en sejr i klassen blandt standard ponyer. Jamilah fik 40 p. og Guld
And was - much to our pleasant surprise
- appointed as winner of her class. Jamilah received 40 p. and a Gold medal.


"Loppen" fra Bluemull følger intenst med i slagets gang.
As usual many dogs eagerly watched the show. Here "The Flea" from Bluemull Stud.


En anden bliver meget træt af alle de ponyer - og så to weekender i træk.
Our own Mr. Slim was knocked out earlier after yet another hard show-weekend.


Jamilah skulle konkurrere mod tre andre unghopper om championatet. Det blev Anneli´s vidunderlige 3-års Enya der løb med titlen.
In the Final Jamilah met three other youngsters. The lovely 3-year old Enya received the title Champion Young Filly.

Stor tak til Shetland Väst for en dejlig dag, med en meget fin dommer indsats. Den klassiske pony - tæt til jorden og med den rigtige shetlandsbevægelse var i højsædet.

A great weekend for true classic Shetlandponies.
 

På vej hjem modtog vi den dejlige besked at Ellinges Abby (e. Waulkmill Maclaren) havde fået 43 p på plagskuet på Fyn og var 2/11 i sin klasse. Det blev til en 3. plads i finalen.

At the Fyen Youngster show Ellinges Abby (by Waulkmill Maclaren) gained 43 points, was 2/11 and 3rd. in the final.

Maclaren sønnen Kylenstens Rembrandt gik 3. i holdet for 1-års hingste og fik rød roset.
Maclaren´s son Kylenstens rembrandt was 3rd. among yearlings with first prize.


Føl & plagskue 9. september
Store Hestedag i Roskilde.Foto venligst udlånt af Stutteri Stjernen
Ellinges Aslan e. Waulkmill Maclaren BEST IN SHOW og senere på dagen bedst på tværs af racer. Imponerende godt gået og stort tillykke herfra !
Ellinges Aslan by Waulkmill Maclaren BEST IN SHOW and best inter-breed. Well done for a foal compeeting among one and two years old.

85 shetlændere var tilmeldt skuet. Dommere var denne gang Hanne Bjerre, Jan Bjørnshøj, Annika Strindgård (S) og Madeleine Bechmann (S).
Et festligt arrangement med gode faciliteter, masser af boder og heste/ponyer af forskellige racer. Vi havde valgt kun at tage egen avl med og
Bakkehaves Impala og Jamilah skulle i ringen hos hvert sit dommerhold. Det var spændende at se hvorledes det ville gå for Impala, som er efter vores egen hingst Bakkehaves Jumbaldi. 4 Maclaren afkom skulle ligeledes i ringen og det blev til 2 finalepladser for Ellinges Aslan med 43 point og storesøster Abby med 40 point.

Showing at Store Hestedag in Roskilde is always great fun. Lots of other breeds, a great variety of stalls offering anything from vitamins to paddockcleaners. Bakkehaves Impala entered the ring for filly-foals and was judged by Mrs. Hanne Bjerre and Mrs. Annika Strindgård (S). Very exciting as she is our first offspring by Bakkehaves Jumbaldi. Jamilah entered the ring for 1 year old fillies and was judged by Mr. Jan Bjørnshøj and Mrs. Madeleine Bechmann (S). 4 Maclaren-babies entered the ring as well and both Ellinges Aslan and his full sister Abby made it to the final with 43 and 40 points.Foto venligst udlånt af Stutteri Stjernen.
Bakkehaves Impala e. Bakkehaves Jumbaldi u. Skovlundens Jolly måtte denne gang nøjes med 8-8-8-7-7 = 38 point og blev nr. 5/9.
Lidt for meget ballade i fremvisningen ødelagde hendes gang, men med lidt mere træning og erfaring burde det kunne gøres bedre.
A little too frisky this time! 8-8-8-7-7 = 38 points and 5/9. A little more training should do the trick.


Bakkehaves Jamilah opnåede 9-9-8-7-8=41 point og blev nr.2/3. I finalen rakte det til en flot 10. plads af 24. Ærespræmie fra Klindt rideudstyr.
Jamilah scored 9-9-8-7-8 = 41 points and was 10th. of 24 in the final.


Maclaren datternen Ellinge Abby fik 40 point og gik videre i finalen.
Maclaren daughter Ellinges Abby scored 40 points and went on to the final.


Ellinges Aslan forrest i et flot hold med 12 hingsteføl.
Ellinges Aslan in front of 12 colt foals.

Le grand finale - hele 24 ponyer opnåede adgang til finalen. En krævende opgave som de 4 dommere løste kompetent og grundigt.
24 ponies gained access to the final by scoring 40 or more points. A tough assignment for the 4 judges - they did an excellent and very thorough job.


Så er der æresrunde - alle 24 finaledeltagere modtog ærespræmier.
Lap of honour - all 24 finalists received prizes.

Shetland meets Zebra
Next to the shetland show-ring Zig-Zag  the zebra was camping.


Impala og Jamilah hilser på den charmerende Zig-Zag, som med sin kalden hensatte os til minder om den afrikanske savanne.
Impala and Jamilah greeting Zig-Zag the tame Zebra.
Læs mere - read more: www.zigzagzebra.dk

Maclaren´s sider er opdateret: Maclaren Babies og showresultater.

August


Visitors from Poland.
Paula and Roxana are greeting Impala.

------------------------------------------------

 

Der er kommet ny høne i stutteriet. "Kylenstens Birthe" vil danne fundament for en ny linie med "Bakkehaves Pip-Hans Junior" som fader.


Thank you Sweden, Germany, Holland, Finland and Scotland, for all the very laudatory comments on Jumbaldi´s performance in the show-ring at The European Shetland Games 2006. It has been overwhelming!
 

July

European Shetland Games

Sweden


Riding, driving, showing and racing Shetlands - 28. - 30. of July.


Dressed up for success.
The shetland at its best - the child´s first pony. I wish we had a tradition for riding the shetland i Denmark, but this is sadly not the case.

A very well organized show,  perfect show-ground and stable facilites, a clear blue sky and lots of shetlands from CH, DE, DK, FI, NL, NO, PL, SE, and UK/Scotland.
Meeting old friends and making new ones is always a pleasure.


It´s not easy being small!
Bakkehaves Sambuca was in the ring Saturday among 14 black standard mares. She was fit an frisky and did an excellent job in there. She came in as no. five, which was quite an accomplishment among up to height shetland mares of very good quality. The only disappointment was, that Sambuca´s performance only went as far as a silver medal. The comfort was, that the silver was given, due to her inferior size and not her quality.


The judges Mr. Lars Gerth (S), Mrs. Jane Barry (UK) and Dr. Ivan Urbas (AU) did an impressive job. Every single pony got full attention at all times and it was obvious, that this team really knew their job considering type, limbs and movement. A true joy to show for this particular trio.


"Puppets on a string" - Mr. Morgan Johnsson elegantly arranged double Swedish victory in this class.
In contrast to Sambuca's class this "judgement" was done in new world record time - it all seemed fixed beforehand.

Bakkehaves Jumbaldi was in for a total humiliation Sunday and he was further crushed by gaining silver. A shamefull and very embarrassing performance, which led to a lot of comments on the ring-side from all the other participating countries. In our opinion a total misconception of the type of a true Shetland pony. Even judges from the other rings were indignated.
We are puzzled to learn if and when the standard for the mini's has been changed from the type established and set for all times by the Mother Studbook in 1892. To the best of our knowledge a mini should look exactly like a standard, just in all proportions smaller. This was not the case in Sweden.


Neither shaken - nor stirred! Bye bye Sweden.
Mr. Morgan Johnsson (S) Mrs. Live Enerhaugen (NO) and Mrs. Yvonne Held (FR) did not approve of Jumbaldi´s normally great and well-known qualities. Among them his beautiful hair, which didn´t play any role in this ring of 4-years and older mini licenced stallions. We are perfectly aware that you can not be first every time you show, but this was a disgrace. Our worst expectations for our stallion at this particular show on Swedish grounds were unfortunately redemeed. We think we know the drill by now....

If you want to know more about Jumbaldi, check his "Hall of Fame"


Two "Enfants Terrible" and their Major Cox-sized ponies Bakkehaves Sambuca & Bluemull Gosh.


Hoppekåring - Sjælland
Mare´s assessment - Zealand

16. juli - Ringsted

Skovlundens Jolly og Bakkehaves Impala har igen været på farten. Denne gang til hoppekåring og følkonkurrence.
Jolly gained 9-8-8-8-7=40 point and we got exactly what we had hoped for.


Skovlundens Jolly
Foto: Line Bjørnshøj


Her møder Impala et andet Jumbaldi-barn "Søndergaards Jessica".
2 Jumbaldi babies.

Nu har vi haft Jolly i 15 måneder og vi har selvfølgelig set frem med spænding til denne dag. Det er jo slet ikke det samme som at have egen avl med i ringen, men Jolly har en helt særlig status hos os. Vores forventninger efter sidste uges 23 point, blev til fulde indfriet. Jolly fik 9-8-8-8-7= 40 point og er hermed fuldgyldigt medlem af vores hoppehold. Den eneste negative oplevelse var, at stå i et hoppehold med 10 hopper, hvoraf Pernille Bjerre´s 2 Ørnhøj ponyer og vores Skovlunden pony var de eneste, som var født her i landet. Kedeligt når vi har så mange gode og gennemprøvede familier. Derfor var det yderst glædeligt senere på dagen, at se Merete Henriksen´s yndige Vestergården´s Andrea opnå 44 point. Andrea er 3. generation hos Merete af top kvalitetsdyr, som kan føres tilbage til Nørvang og videre til Flicker of Marshwood.


Vestergården´s Andrea - Over-all Champion


Karen Petersen´s Maclaren datter "Søndergaard´s Macline" opnåede kåring i IIA
Vihrsgården´s Maclaren datter "Maclady" opnåede ligeledes kåring i IIA og deres importerede Maclaren barnebarn Kerryston Pyana e. Kerryston Tristar vandt Over-all i Jylland.
Alt i alt en fin kåring med rigitg mange gode dyr. Dommerne var noget gavmilde i pointgivningen efter vores mening, nu hvor vi efterhånden har vænnet os til den meget strenge holdning til fundament.

Jørgen Finderup speakede - og forklarede på bedste vis. Han er ganske enkelt guld værd for vores forening.

Dommere: Mrs. Rachel Bown og Mr. Peter Tindale.

153. Dyrskue i Almindingen på Bornholm 7. - 9. juli

Det ældste dyrskue i Danmark og helt sikkert det mest hyggelige.

Vi havde taget Bakkehaves Sambuca, Skovlundens Jolly og lille Bakkehaves Impala med.  Vi plejer normalt ikke at fremvise ponyer på dyrskue som ikke er født hos os, men Jolly trængte til lidt træning inden kåringen, så derfor tog vi hende med. I år havde vi for første gang glæden af at vise ponyerne frem for en "rigtig" shetlandsdommer, nemlig Hanne Bjerre.


Sambuca fik 24 point og ærespræmie fra vores avlsforening.


Til vores meget store glæde fik Skovlundens Jolly 23 point og ærespræmie fra B.A.F./D.L.G. - Land og Fritid. Impala klarede sig rigtig fint blandt de 7 andre racer i følkonkurrencen.

Se mere fra dyrskuet her - Bornholm Special

 

June

Vi har i et år søgt med lys og lygte efter den rette kone til Jumbaldi og det viste sig, at den udkårne var født i Skotland, stambogsført i Sverige og bosat i Finland. Efter at have studeret hende nøje og lært hende lidt at kende, var vi ikke i tvivl om at Bakkehave skulle være hendes kommende og blivende hjem. Vi havde aldrig forestillet os at skulle have en broget pony i flokken, men hvis kvaliteten er i top, må farven være sekundær når det rigtige individ endelig er til stede. Hun ankom den 24/6 sammen med sin tidligere ejer Sarita Poikolainen. Sarita driver stutteri Promisehill og avler nu kun den klassiske standardpony. Derfor var det muligt, at erhverve denne lille perle af en mini. To af Sarita´s ponyer er til bedækning hos Maclaren og kunne følges med Candyfloss på den lange rejse til Gunderød.


Stranduff Candyfloss II
- Jumbaldi´s kone !


Maclaren er endelig forenet med sine finske piger efter to års brevveksling.


26/6 Lille Julietta er en tur på ridebanen med sin pragtfulde 20 årige mor.


22. juni nedkom vores vidunderlige 20 årige Juliet of Nashes med sit første hoppeføl efter Waulkmill Maclare. Et føl vi har ventet med længsel på i 6 år. Maclaren blev taget hjem netop til Juliet for at sikre vores J-linie med det bedst mulige skotske blod.  Vidunderet - Bakkehaves Julietta - er et stort dejligt føl med gode ledmarkeringer og er en tro kopi af sin storebror Bakkehaves Jaguar, men i en feminin udgave.
At last - a lovely filly-foal out of Juliet of Nashes and by Waulkmill Maclaren. Bakkehaves Julietta has secured our magnificent J-line.

Efter en fin foling træger man til en portion Irish Mash og vi kan slappe af, da "alle" 2 folinger er vel overstået.
A  well deserved nice meal of Irish Mash.


Birthe og Henning fra Kylensten har været på besøg og blev præsenteret for lille "Armani" fra Stuteri Norregård.


Vihrsgården´s Muri-Mac Princes, e. Waulkmill Maclaren u.Muri af Nørvang
Bedste føl på tværs af racer på dyrskuet i Horsens.
Waulkmill Maclaren daughter, Vihrsgården´s Muri-Mac Princes, best foal - interbreed - at Horsens Agricultural Fair.


Endelig blev det sommer.


 2 badedyr - Mr. Slim & Anthon på aftentur ved stranden.


Bakkehaves Impala med sin mor - McLintock datteren Skovlundens Jolly.


Waulkmill Maclaren med vores anden McLintock datter - Liselunds Sidsel.

May


31. maj - Vivaldi er draget til sin fødegård "Stutteri Møllegaard" - hvor han vil tilbringe bedækningssæsonen 2006.
Vivaldi has left us - to spend the summer at his breeder´s.
 

Roskilde Dyrskue 26. - 28. maj 2006

Roskilde Agricultural Fair - nearly 81.000 visitors this year.

Jumbaldi fik 23 point og blev udtaget til at repræsentere sin race om Sjællandspræmien. Her blev han nr. 4 af 18 deltagende hingste. Det var en fin oprejsning efter en noget besynderlig beskrivelse hos vores egne racedommere. En frustrerende dag i og udenfor Jumbaldi´s ring, med en pointgivning som langt fra altid harmonerede med beskrivelserne. Med hingstekåringen 2006 i frisk erindring var jeg noget uforstående overfor bedømmelsen af bevægelse og fundament. Netop disse to punkter blev vurderet krystal klart og korrekt, med en meget forståelig terminologi, ved bedømmelse/kritik af ponyerne ved vores nyligt afholdte hingstekåring.


Fløj med 23 point, ærespræmie og adgang til den store ring med 17 andre hingste af forskellige racer.
Friday - first with 23 points and gaining access to the interbreed among 17 other stallions.


Her varmes de 18 hingste op inden bedømmelse og udtagelse af Sjællandspræmie-hingsten 2006.
Tiny but powerful....... 18 stallions warming up before the final.


Jumbaldi bedømmes til en fin 4. plads. Vinder blev den hollandsk fødte New Forest Pony Ronald, som netop har stået reserve til Jumbaldi på Dorthealyst. Nr. 2 blev Oldenborger hingsten Sonny Boy Højbogård og nr.3 var sidste års vinder, Fjordhesten Citrus Klattrup. De øvrige racer var: Pinto, Welsh Mountain, Welsh Cob, Jyde, Belgier, Islænder, Tinker, Knabstrupper, Shire, Frederiksborger, ox Araber, Palomino, Nord Svensk og Gotlands Russ.
Jumbaldi came in as no. 4 this time, with a New Forest, an Oldenborg and a Fjord in front. Well done for a little Shetland!


Karakteristik og point til alle 475  heste og ponyer lørdag.
Points and descriptions for all the 475 horses/ponies on Saturday.


Ærespræmie uddeling - i silende regn - søndag.
Prize-ceremony in pouring rain - Sunday.


Et lille udsnit af de mange shetlænderne.
A few of the many Shetlands.


Et lille Vivaldi barn - "Maggy" fra Stutteri Møllegaard  til sit første dyrskue. Et Maclaren barn - 2 årige Shetties Supermac og Jumbaldi.


Er hun ikke vidunderlig? - 3 årige Jasmin E.
Lovely 3- year old Jasmin E.

En flot præmietyr.
The interbreed prize bull.


Hygge i staldområdet med kaffe og vores to labeduller inden regnen satte ind.
Our two labs enjoying the nice atmosphere in the stable-are before the rain began pouring down.

Alt i alt 3 gode dage, hvor vi fik lejlighed til at møde andre pony/hestefolk.

 


Endnu et herligt Maclaren afkom - Ellinges Aslan
Yet another lovely colt foal by Waulkmill Maclaren  - Ellinges Aslan


Ørnhøj Mollie, Skovlundens Ophelia, Maclaren, Sidsel & Jessica


"The Brownies" Waulkmill Honesty & Bakkehaves Jamilah are watching from the other side of the fence.


Maclaren 12. maj 2006, 19 år gammel - still going strong! En super veteran.

Skovlundens Ophelia hilser på Mac.
Foto: Ulla Brøndsholm

Den 12. maj var en travl dag, Maclaren skulle på døgnfold med hopperne og senere på dagen kom der besøg fra Bluemull Stud, som skulle indkvarteres inden hingstekåringen.


Børnene fandt sig til rette for natten i sofaer og hundekurve.

Op kl. 4 og afsted kl. 5 til Fredericia.


Til vores meget store glæde opnåede Vivaldi-barnet Aspera´s Lille Sol avlsgodkendelse. Billedet er fra 2005.
Den meget charmerende Lille Sol er i dag ejet af Stutteri Stjernen.


Den "Svenske Klan",  Joseph og Hans i ringen.


Lørdag blev en meget lang dag, så familien Persson tog en nat mere i Gunderød.

Inden afrejsen hilste Frederik på Joseph of Mairscough, som er u. Jinn of Marshwood og e. Spool of Marshwood. Det er nok den eneste gang vi får besøg af en pony med så rent Marshwood blod i årene.

En herlig week-end, hvor vi fik mødt og talt med en masse shetlandsfolk og for os en understregning af, at de danske avlere godt kan selv! Der var rigtig mange fine dansk avlede hingste med gode point og masser af kvalitet. Vi håber virkelig, at disse hingste vil blive brugt og komme til at præge avlen. Der blev taget rigtig godt fat i fundament og bevægelse fra dommernes side - og med fare for at få nogen over nakken - var det glædeligt at se en stram kontinuitet fra tidligere års kåringer. Desværre var der alt for mange hingste fremstillet i den kedelige ende af pointskalaen. Derfor var det en stor fornøjelse, at se en dansk avlet hingst - Markeslevgårds Bogart - som Over-all Champion.

-----------------------------------------------------Bakkehaves Impala
7. maj 05.05. Endelig - 2 uger over tiden - nedkom Skovlundens Jolly med sit første føl. Vores første afkom efter Jumbaldi. Et fint lille hoppeføl.
2 weeks overdue - a filly foal out af Skovlundens Jolly by Jumbaldi.

April

Pony inter-breed show for youngsters and the "stallions parade"
Dorthealyst - 25th. anniversary -  April 29th.

Jumbaldi BIS ved hingsteparaden.En foling står for døren, så Jamilah og jeg måtte desværre blive hjemme og sende Troels og "Jumbo" afsted alene på drengetur.


Jumbaldi klar til afgang i sit fine dækken - en julegave fra Pernille Bjerre og Louise Skovmose.

Jeg havde glædet mig meget til at fremvise lille Jamilah og også set frem til at se Maclaren´s afkom, samt Grubbes Fliss og Manze, som gik her i 2005 med deres mødre. Jeg var i telefonisk kontakt hele dagen med Birgitte Wind, Troels og Pernille Bjerre, så jeg fik lidt af den gode stemning alligevel.
Ellinges Abby og Azra (helsøstre efter Maclaren) klarede sig fint med 9 i type og røde rosetter. Fliss og Manze vandt begge deres klasser.


Dommerne: Susan Hellum (N), Søren Juellund, Jørgen Finderup og Martin Bloch.


Fotos fra dagen venligst udlånt af Stutteri Stjernen.
En glad vinder får et par ord med på vejen fra "Mama Aaby"


Jumbaldi vandt som bedste hingst af ialt 12 deltagere Hingsteparaden ved Dorthealyst's 25 års jubilæums plagskue.
Best In Show among 12 stallions of different breeds.

Der deltog kårede hingste fra New Forest, Connemara, DSP, Fjord, Welsh Mountain, Welsh Cob og Shetland. Jumbo er en rigtig lille "BIS'se". En god start på 2006-sæsonen.

Vi ses i Roskilde!!!!


First offspring by Bakkehaves Jumbaldi - born April 7th.


Photo by the Vihrs family.
Vihrsgårdens Fleur de Lis - a filly foal out of Vestergaardens Freja S 2211

March


Bakkehaves Jumbaldi -  has as the first Danish bred shetland pony been rewarded with the Swedish title; SUCH  Svensk Utställnings Champion / Swedish Show Champion. Based on his outstanding results in the Swedish showrings within the last two years, the Swedish Shetland Association has granted him this prestigious title - the first ever to a Danish Shetland pony. So once again he has made us very proud.


Lille Trold is happy about his new career as super model for:
www.sundogdecals.com
 

February 2006


 Visiting Bluemull  Stud Farm & Showing in Vartofta
 Sweden
February 25th. - 26th.

Bakkehaves Sambuca, Bakkehaves Jamilah, Waulkmill Honesty and our labrador Mr. Slim, were kindly invited to stay over at www.bluemull.se  Stud, before the show in Vartofta Sunday. We had a wonderful evening in Hans and Marta´s company and a good rest after a long - long drive. It was a great pleasure to see a big herd of classic UK shetlands so true to type. A rare sight these days.


A sanctuary for the pure British shetland in Scandinavia !
We went out in the early morning to feed the stallions, before we took off for Vartofta. All the ponies are running on lots of land / woodland all year.

It was freezing cold, when we arrived at Vartofta early Sunday morning. 16½ below zero and the ponies really enjoyed the fresh air and the snow.

 
Waulkmill Honesty (right) won her class with 38 points and a silver medal......but who looks the proudest?


Charming Jamilah put on ice in Sweden !
 To our somewhat surprise, little Jamilah did not appeal to  judge Mr. Morgan Johnsson´s taste at all. She only gained 36 points and silver, but got a fairly good description.


Our lovely "Cox-sized" Sambuca had a hard time among standard mares, but gained her 4th. Swedish gold medal and once again assured us we are on the right track.


Mr. Slim also enjoyed the week-end and gained new friends (3 dogs & several cats) at Bluemull.

Once again a grandious thank you to Shetland Väst for a well-organized show.

 


Victoria the Parrot -we would love to adopt her !

Visiting the 3 "paintbox" Bakkehave Honey-Sisters
all by Vivaldi and out of the late Grims Honeysuckle.


Bakkehaves Honning Bamselin, Honningkrukke & Honning Blomst


A proud owner and her ponies.


20 year old Flamina.


On active service for the Danish Police Force and the ponies.

 


Bakkehaves Jaguar & his amour  in France.

January 2006


Honesty & Jamilah after a photo-session and a little training. 2 very easy going pretty little girls.
 


A nice view from the bedroom window. The ponies & horses are enjoying the snow.


Others have to go indoors for their daily routines.


www.politihesten.dk

We support the Danish Police-Horse.

 

Bakkehaves Jaguar has moved on to France.


Very unfortunately, this very pretty gelding, turned out much bigger than his older full brother "Bakkehaves Jacklaren". He has left for France where he hopefully will continue his education, as both driving and therapy-pony. His older brother is still in Belgium.


Jacklaren in the Belgian forest. He has showed very much talent as trick-pony. To be continued....


True loveOur two babies in the snow:
Waulkmill Honesty & Bakkehaves Jamilah.


Lille Trold & Mr. Slim.

JUMBALDI SPECIAL - click here!

Maclaren Babies - click here!

News & Updates 2004
News & Updates 2005