December

Snekaos og frost i vandslanger gør arbejdet noget mere besværligt, men kønt er det.

Woodpecker og Inshallah er kommet hjem fra deres lange ophold på Kylensten og ser begge rigtig godt ud.

November

Vores pensionær Piggott er flyttet hjem til Klampenborg og har taget Jolly med som selskab. De har udsigt og direkte adgang til Dyrehaven og nyder livet.


Ridning er igen sat på programmet, så længe vejret tillader det.


Vi har været til hingstekåring, show og auktion hos de tyske Trakehnere. Denne 3-års hoppe opnåede hammerslag på 95.000 Euro og føllet som skal til Danmark gik for 17.000 Euro. Vi har vist valgt at avle den forkerte race!


Nelson var med i Neumünster og benyttede lejligheden til at hilse på sin helsøster Elsa.

Oktober

16/10 Waulkmill Farmer til materialprøve i Ringsted.


Waulkmill Farmer, som blev kastreret den 27. juli 2010 og påbegyndte tilridning midt i august, bestod materialprøven med 8,5 .

Antonie på 10 år og Troels har trænet 2 gange om ugen og kan med rette være stolte af det flotte resultat, som de har opnået på kun to måneder.


Temperament 9
Lydighed for hjælpere, villighed og samarbejde 9
Skridt 8
Trav 9
Overgange og bøjning 8
Ekvipagens stand, tilpasning og harmoni 9
Brug af hjælpere 8
Nøjagtighed i figurerne 8


--------------------------------------------------------------------------


Afkom efter Waulkmill Maclaren


Waulkmill Farmer og Antonie træner til materialprøven.

August/September

11/9 Impala & Jamilah har været til børnedag på "Brogaarden", som hvert år låner ponyer af os til dette arrangement.


To smukke kudu drenge i Kruger National Park

Jumbo er på tuben!
Under min ferie i det sydafrikanske, var Jumbaldi inviteret som guest-star i anledning af Hørsholm Ridehus´70-års jubilæum.
Han blev flot mønstret af Antonie og kan ses på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=Z1gmFzArt_s

I mit fravær måtte Troels også tage alene til 30-års jubilæum på Stutteri Kylensten.
Med sig havde han en skulptur af en shetlandspony, som Birte og Henning længe havde ønsket sig. Ponyen er efter ønske lavet af sko fra køreponyerne på Kylensten og er udført efter idé og tegninger af maleren Jeppe Eisner.


Jumbaldi som har stået model, ses her sammen med Jeppe og Jernponyen.


Bakkehaves Inshalla er sammen med Waulkmill Woodpecker i hingste-koloni på Kylensten.

------------------------------------------------


Waulkmill Farmer og Antonie i fuld gang med tilridningen på banen og i ridehus.

Juli


26/7 Pragtfulde Waulkmill Farmer er i dag blevet kastreret, da hans fertilitetsproblemer desværre er kroniske. Jeg har givet denne pragtfulde hingst tre år med et utal af undersøgelser og behandling undervejs. Situationen er uændret og jeg har taget de meget tunge skridt og gjort ham til vallak. Kastrationen viste at begge hans testikler var formindskede og degenererede. Han skal nu tilrides og kan se en fin fremtid i møde som ride og show-pony. Drømmen om at krydse tilbage på min J-linie med denne underskønne hingst, blev i stedet  endnu en trist påmindelse om, hvor svært det er at være avler.

Hoppekåring 2010

Vi havde meldt Bakkehaves Julietta, Impala og Jamilah.


Julietta var først i ringen og opnåede lidt skuffende 39 point og blev oprangeret som nr. 4/9.


Dagens lidt lave point gav mig bange anelser om hvorvidt Impala skulle indkassere stutteriets første grønne sløjfe. Heldigvis kunne dommerne se hendes kvaliteter og hun blev til min meget store glæde oprangeret som nr. 2/5 og blev tildelt 38 point. Hun blev målt til 86 cm og jeg håber det kan lukke kapitlet om at hverken Vivaldi eller Jumbaldi er i stand til at avle mini. Vi er faktisk ret trætte af at høre på det! Impala er trukket på Skovlundens Jolly, som måler 97 cm.

Som dagen skred frem, blev det klart for mig at kønspræg og det feminine udtryk, som jeg vægter meget hos mine hopper, ikke spillede nogen rolle ved denne kåring. Jeg valgte på den baggrund at lade meget feminine Jamilah blive i boxen med de 41 point hun opnåede for to år siden. Der er ingen grund til at udfordre skæbnen.

Jumbaldi havde sin debut med to stk. afkom til kåring. Michak´s Rositta blev som Impala nr. 2 i sit hold ligeledes med 38 point og det kan vi kun være tilfredse med.

Waulkmill Maclaren datteren  "Vihrsgårdens Maclady" blev i Jylland kåret i 1.kl. med 42 point og vores egen Julietta fik 39 point. Alt i alt en udmærket præstation af vores hingste.


En del af 4-års standard holdet.


Lidt mere begejstring havde været ønskeligt, men man må acceptere dommernes kendelser, det er betingelsen for at deltage.


"Den var svær" sagde Anette. Der oversættes på livet løs.
Tak til den hårdt arbejdende styrke af frivillige for den store indsats for afviklingen af årets kåring.


Lille Impala blev dagens "life-saver" for mig.

_______________________________________________

 

Maclaren´s søn Macleo Black blev bedste hingst på tværs af racer på Landsskuet i Herning med 24 point - stort tillykke!

Bornholms Dyrskue 2. - 4. juli


Jumbaldi fik 24 point og ærespræmie fra Bornholms Brand. Han vandt senere på dagen titlen som Årets Hingst på tværs af racer.


Julietta gik på fløjen med 23 point og ærespræmie fra vores avlsforening  i goldhoppeholdet.

Flere billeder fra skuet her: Bornholm 2010

 

 

Juni


12/6  Vi har her til morgen sendt Skovlundens Jolly på plejeopgave på nabostutteriet. Hun tager sig kærligt af et 3½ mdr. gammelt Trakehnerføl. Endnu et eksempel på hvor alsidigt en shetlandspony kan bruges.

 


3/6 Dagen er gået med at babysitte og give nabostutteriets nyfødte tvillinger assistance. En spændende oplevelse og dejligt at kunne hjælpe. Desværre måtte det mindste føl aflives efter et par dages forløb.

Maj


20/5 et sted i det centrale Skotland på vej til toppen af Craig Urrad på Highland-Pony.

 


25. maj kl 07 ankom Bakkehaves Castafiore uden komplikationer.

April

Dorthealyst 24/4

       
Bakkehaves Honeydew og Waulkmill Woodpecker til plagskue.

Jeg havde mest lyst til at melde afbud til årets første plagskue, men heldigvis fik Troels overtalt mig til at få gjort ponyerne klar og tage af sted. Honeydew fik kun 38 point, men med 8 i helhed, en fin beskrivelse og prædikatet en "klassisk shetlandspony", kan jeg kun være meget tilfreds. Det er jo lige netop den klassiske pony vi tilstræber at avle.

 Waulkmill Woodpecker havde sin debut i showringen og stod først med 40 point. Han var lidt utryg men opførte sig eksemplarisk hele dagen. Han nåede videre til semifinalen og det gav mig et tiltrængt skub i den rigtige retning.

Alt i alt en dejlig dag med to meget nemme og velopdragne plage der opførte sig som gamle rutinerede show-jumpere.

_______________________________
 

I aften er der helt sikkert par stjerner mere på himlen.

16. april blev en sorgens dag for os og vores avl. Sambuca døde af en karsprængning i hjertet i hænderne på mig.
Hun var klar til at fole og blev urolig først på eftermiddagen. Store smerter, lav puls og kedelige slimhinder gjorde klart, at det ikke kun var folingen der var i gang. Vi gjorde alt hvad vi kunne for at smertedække hende, men livet ebbede ud inden vi kunne nå at få føllet ud. Troels og Mille gjorde alt hvad de kunne få at få pustet liv det meget yndige hoppeføl efter Waulkmill Shian, men det var desværre dødt.

En hændelse som denne gør det meget svært at bevare gejsten som avler. Vi har i den grad gjort os umage og en hoppe af denne kaliber kommer ikke helt af sig selv. Vi valgte Waulkmill Shian til hende for at gøre det bedst mulige. Nu er denne blodlinie væk.

Der var intet vi kunne have gjort anderledes og en indre blødning af den karakter vil altid være dødelig. Heldigvis viste den efterfølgende obduktion en klar dødsårsag og det gør det hele en smule lettere at acceptere. Den eneste formildende omstændighed er, at vi var hos hende under hele forløbet og at hun var smertedækket.


Bakkehaves Sambuca  4. juni 2002 - 16. april 2010

 

Tre dejlige Maclaren døtre nyder livet i pebermyntefolden.


Juwel 3 år


Juniana 3 år    


   Julietta 4 år
 


Nu skal der ordnes efter en laaaang vinter. Det har været aldeles umuligt at holde vinterfolden ren i den hårde frost, så nu er rendegraveren kaldt ind.
Et par ekstra boxe til eksempelvis folinger og sygdom fik den sidste finish i påsken. Ekstra plads er en god ting.


Honeydew på ridebanen


Victoria vælger en alternativ rute.

Marts

 


6. marts. Lille Jumbo har givet os mange glæder siden han så dagens lys. Den store roset blev nr. 50 i hans efterhånden store samling.


Smile! Foto: Kirsten Ellebæk

Selvom kalenderen siger 6. marts, kæmper vi stadig med frosne vandkar og is på gangarealerne. Heldigvis er show-sæsonen skudt i gang med et flot M&M show. Midt i kulden er det dejligt at blive mindet om, hvor meget fornøjelse vi har af de små ponyer. - 8 grader forhindrede os ikke i at drage mod Ringsted med Julietta og halvbror Jumbaldi. For os er det spændende at vise dyr i samme familie og derfor faldt valget på de to, som begge er ud af vores nu 23-årige Juliet of Nashes.

Det var et meget flot og særdeles veltilrettelagt show der ventede os. Det var meget inspirerende at møde andre ponyracer og pragtfuldt at se hvor meget mange af mønstrerne  havde gjort, for at ramme den rigtige engelske ånd. Det er yderst klædeligt at se en diskret, elegant mønstrer, som falder i et med ponyen.
Alt fungerede flot og dagen forløb perfekt, det var en stor fornøjelse at deltage, selvom det var bidende koldt.

Vi havde først 4-årige Julietta i ringen. Desværre var der forfald blandt deltagerne. Vi havde ellers set frem til at møde et par ponyer med samme hingstelinie. Julietta er stadig ikke helt færdigudviklet og stod som nr. 2 af 3 med 39 point. Med en meget passende beskrivelse, kan vi kun være tilfredse med det resultat.


Julietta - foto: Kirsten Ellebæk

Efter frokost skulle Jumbaldi i ringen og gik på fløjen med 42 point. Senere blev han nr. 4 i seniorchampionatet interbreed, nr. 2 i Bedst i Racen, de engelske dommere gav ham desuden en roset fra The Shetland Pony Stud Book Society for "Best Small Pony", han vandt prisen for bedste vinterpels og sidst men ikke mindst havde vi  fornøjelsen at at gå med i B.I.S.  sammen med Pernille Bjerre´s Fudge. Den tre dommere havde valgt de to som dagens bedste shetlændere. Vi ønsker Pernille mange gange tillykke med dagens meget flotte resultater. Det varmer et avlerhjerte at se en pony født og opdrættet i Danmark stå som Over all Reserve Champion ved dagens slutning. Godt gået Pernille.


Best Small Pony, Foto: Kirsten Ellebæk

Stor tak til arrangørerne af dette flotte show. Vi ved hvor meget arbejde I har lagt i at forberede, afvikle og ikke mindst rydde op efter denne dag. Tak til 1st. Horse og The Shetland Pony Stud Book Society for de meget flotte rosetter, samt tak til Land og Fritid og TopRun for ærespræmier.

 


Tak for den dejlig dag.

Februar


Candyman blev solgt inden jul, men bliver hos os indtil der kan laves fold hos hans nye ejere.


Sambuca

Tingene går ikke altid som man ønsker det og vi måtte desværre aflive Jessica den 4. februar.

Januar


Vores pensionær Piggott har været med på kunstudstilling til fordel for Læger uden grænser. (Han var ikke til salg, kun udlånt).
 

Happy New Year 2010

Sneen skaber stor morskab for heste, ponyer & hunde. For os andre på to ben er det lidt af en udfordring at køre med trillebør, holde vandet flydende og ikke mindst selv forblive nogenlunde varm i frostgraderne.


Nadine & Bob leger på ridebanen.


Sambuca er ved at være godt rund.


Juno-Baby holder frikvarter...


Inden han igen bliver overfaldet af "Pestilensen".