DecemberSkønne Sambuca bag snedriverne 17/12 2009.

 

November

Martin Skov havde arrangeret et stutteribesøg fra hovedlandet og vi fik besøg af fem meget målrettede og entusiastiske unge mennesker, som helt klart havde læst på lektien. Det var meget inspirerende og udviklede sig i takt med stormens tiltagen til en improviseret hyggelig middag og filmaften, da det blev uansvarligt at vove sig ud på vejene. Heldigvis var det nogenlunde vejr da vi gennemgik de ponyer der stadig går i folden og skoven.


Hygge og hestefilm i stuen med hunde og katte mens stormen rasede.


Juno-Baby fik nye medlemmer i sin fanklub og nød morgenmad med gæsterne, som måtte udvide besøget med en overnatning hos os.

Oktober


Kylenstens Reagan
Endnu en Maclarensøn bestod materialprøven. Stort tillykke herfra.


Hyacint, Juwel, Honeydew, Julietta & Juniana - alle efter Waulkmill Maclaren - nyder efterårssolen. Det håber vi også de to Maclarensønner Muld og Argo har tid til efter veloverstået materialprøve med en blå og en rød roset. Stort tillykke med dem!


Vi har de sidste uger haft en tilflyvende gæst boende hønsegården..........

Impala er solgt og er rejst til sit nye trygge hjem, hvor hun er faldet godt til.  Jolly måtte overtage Impala´s plads hos det moderløse fuldblodsføl en uges tid og er nu taget på vinterophold i Klampenborg sammen med Piggott.


Søde lille Impala har fået et vidunderligt nyt hjem.

Det er gået over al forventning med fuldblodsføllet og han var her i begyndelsen af oktober klar til at blive introduceret til de andre fravænnede føl. Det bliver spændende at se ham i løb på Klampenborg Galopbane når den tid kommer.

September


Hyacint og Castafiore blev bedømt af Jan Bjørnshøj og Jane Lund ved Store Hestedag 2011.
Det var første gang de to hopper var med i byen. De opførte sig vældig pænt og fik begge gode beskrivelser, som er at finde på deres egne sider.


2-årige Bakkehaves Hyacint stod som nr. 4/9 og fik 40 point og blev nr. 13/16 i finalen.

Lille Castafiore stod som nr. 2/4 i et-års miniholdet og blev tildelt 39 point.

August


Træningen er begyndt. Bakkehaves Castafiore og Bakkehaves Hyacint er meldt til Store Hestedag.

Juli

Hoppekåring i Ringsted 15/7


Bakkehaves Jamilah blev Mini Champion

Vi havde meldt 3 ponyer i vores J- linie. Helsøstrene Juwel og Julietta samt Jamilah.


Bakkehaves Juwel havde sin debut i showringen og stod nr. 2/6 med 41 point i 4-års standardholdet. På fløjen stod dagens kommende Over-all Champion Bækkeskovens Ronja. Stort tillykke med hende. Det var vidunderligt at se glæden hos Joan Grit Andersen, som har avlet denne pony.
Juwel har været langsom i sin udvikling men har sandelig været værd at vente på. Der mangler stadig lidt på forparten, men vi var meget tilfredse med hendes beskrivelse.


5-årige Bakkehaves Julietta stod som nr. 3/12 med 42 point og en beskrivelse der vægtede hendes feminine udtryk og kønne hoved. Netop kønspræget og de smukke hoveder skal i mine øjne være til stede i vores avlsmateriale. Det giver et smukt helhedsindtryk og runder den korrekte pony fint af.


Sidst og mindst i ringen, var 5-årige Bakkehaves Jamilah som stod nr. 1/3 med 42 point.


Jamilah er 3/4 søster til Jumbaldi og gamle Møllegaards Vivaldi kan med rette være stolt.


Hun var den eneste mini der opnåede kåring i 1. klasse og blev dermed mini-champion.


En perfekt afslutning på en dejlig dag for os og vores solide J-linie, som bekræfter vigtigheden i en god hoppestamme.


Tre hopper til kåring i samme familie og alle med 9 i type - så bliver det ikke bedre!

Ved dette års hoppekåring stillede 7 hopper efter Waulkmill Maclaren. To stk. blev kåret i 1. klasse, fire stk. i 2A og en enkelt gik fra en kåring i 2A til 2B. Sytten afkom er nu fremstillet til kåring og det er vi meget glade for. Det er jo det det hele handler om.

Stor tak til Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark for ærespræmier, æresdækken og rosetter. Til Stutteri Bækkeskov for ærespræmie og den flotte roset til bedste dansk avlede mini hoppe. Til Stutteri Kivi for ærespræmie til bedste mini hoppe. Til Stutteri Hedegårde og Stutteri Bawnsagergård for vandrepokaler til bedste mini hoppe.

 

 


5/7 I dag smuttede vi en tur til Karlebo, hvor Impala går med "sit" føl.

Juni

Det er ikke hver dag vores ponyer deler stald med en derbyvinder, men Impala har fået noget at se op til med Tigress Eleven´s sejr i derbyet på Klampenborg Galopbane.
Stort til lykke til Hanne Bechmann og den stærke hoppe, som overraskede alle med sit flotte løb.

 


12/6  Jumbaldi har fået hopper og er kommet på hingstelisten - bedre sent end aldrig.

Maj


Farmer og 25-årige Juliet of Nashes.


Et par gode mini-hove tilhørende Castafiore


Juweel er blevet 4 år og er klar til kåring.


29/5 Vores feriebarn "Piggott" og Jolly er tilbage i Gunderød efter vinterophold i Klampenborg med ridning på programmet.

 


28/5 Impala udviser samme talent som hendes egen mor og passer med glæde det "lille" føl. De to skal efter planen gå sammen til oktober hvorefter den lille herre vil blive introduceret til de andre fuldblodsføl.

 
Impala har overtaget moderrollen i fin stil og holder det en uge gamle flaskeføl med selskab. Det forlyder de sover i ske i boxen om natten.

Det har været en travl weekend med hingstekåring. Impala er midlertidigt flyttet til  Stald Bechmann, hvor hun tager sig af et moderløst fuldblodsføl og Goliat har holdt fødselsdag.


22/5 Gamle Goliat fyldte 30 år i dag og efter en portion revne gulerødder og en ridetur inviterede han på lagkage i køkkenet.

 

21/5  Vi har været til hingstekåring, hvor vi har givet en hånd med i forberedelsen af 6 årige "Kylenstens Rembrandt" e. Waulkmill Maclaren. Han opnåede kåring med 8-8-8-8-8=40 point og en rigtig god beskrivelse. Han blev oprangeret som nr. 3 af 9 og det kan man jo ikke klage over.
Jeg så kun de to hold af 5-årige og ældre standardhingste og kan derfor ikke udtale mig om kåringen som helhed. Jeg må dog med stor undren notere mig, at alt hvad jeg over årene har suget til mig af viden om benstillinger, hove og dermed også bevægelse, ikke på nogen måde harmonerede med pointgivningen i de to hold hingste jeg så blive bedømt.

Benstilling og i særdeleshed hovens udforming er grundlaget for ponyens bevægelse og i stor grad også holdbarhed. Det må derfor være ganske væsentligt, at man i karaktergivningen kan se netop dette. Det kunne man efter min opfattelse på ingen måde og det er ikke godt for avlen på længere sigt. Rigtig og forkert benstilling skal skæres ud i pap på en kåringsdag, så vi alle kan forstå det og hele karakterskalaen skal bruges. Ellers lærer vi jo ingen ting og bliver ikke dygtigere i udvælgelsen af de dyr der skal satses på i fremtiden. Eller er der taget en beslutning om at vores dyr kun er udstillings- og nipsgenstande der ikke skal kunne bruges og arbejde?
A Photografic Guide to Conformation af Robert Oliver og Bob Langrish er god læsning. Uanset om vi avler rideheste, fuldblodsheste eller shetlandsponyer skal fundamentet tages alvorligt.
 


"Tarka" er kommet på ferie hos os og hans mor har passet farmen mens vi har været i Egypten.


December 1979

 
Noget senere i historien..............


Maj 2011


Efter et par dage hjemme, var det endelig tid for at hente Peter "Plus" i London.
De orientalske korthår er over en årrække blevet avlet smallere og længere i ansigterne og min barndoms Siameser er ganske enkelt ikke eksisterende i mange lande. Vi ønskede os en klassisk, traditionel Siameser og måtte derfor til UK for at hente et eksemplar.


Kan man blive andet end glad ved synet af 25-årige Vivaldi?

 

April

30-års jubilæum på Dorthealyst


Jumbaldi var i ringen til jubilæumsparaden blandt tidligere showvindere hvor alle deltagere fik tildelt en flot roset. Vi takker arrangørerne mange gange for det flotte tiltag. Det var meget spændende at høre om de forskellige racer der har været med over årene og skønt at se ældre dyr i fuldt vigør.


Lille Pernille benyttede lejligheden til at få sig en ridetur.

 

Hjemme igen fra efterår i Sydafrika til forår, grønne marker og tid til en opdatering.
I mit fravær er der sket store forandringer. Vores jordvold ud mod Isterødvejen er færdigetableret og vi skal i gang med at udvide ponyernes vinterkvarter, samt reetablere ridehestenes vinterfold.


Et lille indblik i den indledende manøvre, hvor der er flyttet omkring 300 vognlæs jord og en mindre granskov -


og her ½ delen af det færdige resultat, som strækker sig videre langs ridebanen.

Birte og Henning har været på besøg og der er blevet udvekslet avlshøns. Vi fik en sort høne og Henning fik en lovende "skimlet" unghane med retur, foruden Inshallah og Woodpecker, som skal på sommerferie på Kylensten. Vi ville gerne have haft de to unghingste med til skuet på Dorthealyst, men det er vigtigere for dem at komme ud på græs sammen med andre unghingste.
Farmer og Impala har været i børnehave i Holte, hvor de underholdt som ride og klappeponyer for 120 glade unger. Farmer havde 100 børn på ryggen og måtte gå med to på en gang for ikke at ødelægge tidsplanen. Ponyerne havde en herlig dag med små gulerodspakker og opførte sig fantastisk blandt tre-hjulede cykler og meget andet nyt. Det var en travl dag for Troels og min bror, som måtte klargøre, transportere og holde styr på ponyerne i mit fravær.

Det bliver et stille forår på stutteriet, da vi har valgt ikke at i fole egne hopper i 2010 og 11. Vivaldi har dog set meget frem til Mabel K´s ankomst og de to skønne minier pryder udsigten fra køkkenvinduet. Det er ikke ligefrem alderen den præger den 25-årige herre!

Marts

Emmeros Dansa e. Waulkmill Maclaren har igen stået på fløjen med 41 point i Sverige. Stort til lykke til Inga-Lill.

23/3 Line har været på hyggelig visit og har afhentet Honour. Vi ser frem til at følge hende.
Fay fulgte med på turen og forbliver på Stutteri Kylensten, hvor hun passer fint ind i samlingen af sorte perler.

Det er altid med vemod at sælge ponyer, men vi skal skære ned. Derfor er det glædeligt at formidle disse to importer videre til nye ejere med samme syn på avlsarbejde som vi selv står for.
 


Waulkmill Honour vil i fremtiden være at finde hos Line Laugesen, hvor hun forhåbentlig med tiden, kan udgøre en erstatning for helsøsteren Honesty. Ikke blot genetisk, men også med sit væsen. Det er altid meget vigtigt for os, at vores ponyer finder den helt rigtige ejer når de skal videre herfra. Med Line´s store indsigt i seriøst og konstant avlsarbejde, kan Honour ikke få en bedre ejer.


Jamilah og Juniana
To hopper ud af samme mor, men efter henholdsvis Møllegaards Vivaldi og Waulkmill Maclaren.


Fire Maclaren døtre nyder det økologiske hø.


Castafiore  (Polyester i daglig tale) er ved at afmontere pelsen. (Til salg)

 

 


Andrea & Leo

Februar


Februar er en kedelig og kold måned, så derfor har jeg taget en pause fra kulden og nydt synet af disse skønne dyr i Sydafrika.


Vel hjemme igen, har vi været på besøg hos Candyman, som har et pragtfuldt liv med sine to hestevenner.

Januar


Happy New Year
Husk at fodre de vilde fugle - de trænger!

 


Anders og Troels i fuld sving med rengøringen efter mange ugers frost.