December

Happy New Year

Glædelig Jul - Juullimi Pilluarit - Feliz Navidad - Merry Christmas - Buon Natale - Frohe Weihnachten.


Så er der julegaver!

Vores "rigtige" ponyer har fået 2 ekstra huse og nyt underlag på de udendørs vinter-arealer, så nu er vi rustet til alt slags vejr.

November

Frokost på Fyn


De sorte perler på Stutteri Kylensten

Vi har været en tur på Fyn, for at besøge Birthe, Henning og Lennart. Det var ikke nemt at folade det overdådige frokostbord, men vi var jo også kommet for at se på Maclaren afkom og besøge vores pony Waulkmill Fay. Først måtte vi dog en tur i hønsestalden, da vi er på udkig efter lidt mere avlsmateriale til vores lille bestand af Dværg-Orpington. Derefter blev vi præsenteret for ponyerne, som har en enestående og sjældent set ensartethed og kvalitet.


Kylenstens Rembrandt e Maclaren bliver spændende at følge!

 

Besøg på Skovbakkegård

Vi har haft besøg af Heidi og Sarita fra Finland. Sarita skulle hente sin hoppe, som har været til bedækning hos Maclaren. Heidi har længe ledt efter en rød kvalitetshoppe og havde fundet et smukt eksemplar hos Brigitte og Erik på Skovbakkegård. Den store dag hvor hun skulle hentes var kommet og vi havde en herlig dag med fremvisning af ponyer og kvæg.


Fire perler på række og et fornemt stykke avlsarbejde. Det er meget værdifuldt for en køber, at kunne se flere generationer.


Eriks præmietyr ville også gerne beundres!

Gryttinge 3/11


Foto: Andrea Bernro

Med 72 ponyer tilmeldt Halloween udstillingen, blev det en travl dag for dommer Madeleine Beckman. For os blev det en bloddryppende og uhyggelig affære. Vi havde valgt at vise vores lille familie: Candyman, Jumbaldi og Candyfloss og havde i vores vildeste fantasi aldrig forestillet os, at vi skulle vende hjem med dagens dårligste pony, 33 point og en bronzemedalje.

Candyfloss fik 37 point og havnede sidst i et hold med 6 standard foran. Alle andre fik guld. Candyman fulgte efter som ene mini blandt standard og blev med 33 point dagens absolutte bundskraber. Vi har tidligere med glæde vist ponyer for Madeleine Beckman, men denne dag var vi tydeligvis ikke i kridthuset. Vi  håbede at Jumbaldi kunne rette op på de elendige resultater. Det kunne han imidlertid ikke, men med hans 38 point og en skidt beskrivelse, blev vi dog lidt klogere. Fællestrækket hos vores ponyer var: kønne hoveder, kortlinierede og elendig bevægelse. Jumbaldi viste sig fra sin absolut bedste side og skridtede det bedste han havde lært, med god energi og super rygarbejde. Det blev honoreret med et syvtal. Skal jeg sige noget positivt om dagen, må det være at dommeren ikke var bange for at bruge hele skalaen. Candyman fik 5 for sit fundament, men hev alligevel 8 hjem for sin trav. Det er egentlig meget selvmodsigende, for hvordan kan man trave til 8 på så elendige ben? Dagen illustrerede meget fint den forskel der ofte ses i bedømmelsen i DK og i Sverige og det har vi jo prøvet så mange gange før. Alligevel blev det en meget trist afslutning på året med den helt forkerte farve på rosetterne, på den anden side - så kan det jo næsten kun gå fremad!


Foto: Andrea Bernro

Lille Candyman - med edderkopper og spindelvæv - faldt bestemt ikke i dommerens smag.

Oktober

Materialprøve - Sjælland


Flottere kan det vist ikke gøres !
Maclaren sønnen "Søndergårds Mac" u. Morillo af Nørvang, aflagde prøven med 10-10.
Stort tillykke herfra til hans opdrætter Karen Petersen, samt "godt gået" til fremviseren Anna Rasmussen.

 

 

1/10 Den første snert af efterår har sat ind og vinterfodringen er sat igang. Føllene er blevet chippet, vaccineret og har fået et sundhedscheck.


Camilla Poulsen©
Der er rigeligt med bær til fuglene, skal man tro de gamle overleveringer, betyder det en streng vinter.

September

Ebberup 23. september

Højt at flyve - dybt at falde....Sikke en nedtur!

Jamilah´s 37 point vil jeg undlade at kommentere. Hun fik dog meget ros udenfor ringen og det varmer.

   Honesty´s 35 point kan jeg leve med, da hun endnu er meget uudviklet og set i bakspejlet, skulle hun slet ikke have været med. Jeg kan derimod godt undvære de noget udiplomatiske bemærkninger om hende fra sidelinien. Jeg er meget glad for min pony og da vi kender hele hendes familie og blodlinier, så sover vi trygt om natten - endda!

Rositta´s 36 point og beskrivelse var helt ubegribelig. Jeg er helt klar over, at det ikke er en nem opgave at være dommer. I dag var det sandelig heller ikke nemt at være opdrætter. Enkelte point op og ned må og skal vi selvfølgelig acceptere, men der er nu langt fra 41 til 36 på under 24 timer.

Rositta blev kritiseret for manglende beskæring. Michelle og jeg bruger samme smed. Vores smed er autoriseret, han underviser internationalt, deltager ofte i faglige arrangementer i ind og udland og har et frugtbart og fagligt samarbejde med vores dyrlæge. Vores tiltro til ham er stor og stadig usvækket. En meget kompetent fagmand med en lang uddannelse bag sig, ved nok hvad han gør. Over-korrektion af følhove fører ofte til uoprettelige skader og det er ikke uden grund, at man ikke ønsker et føl skåret tæt. Det er faktisk bekymrende, at vores ponyer nu for tredie gang i år får en meget usaglig kritik af deres hove. Det er beskæmmende, at det faglige niveau hos nogle af vores dommere er så ringe.

Til Store Hestedag, måtte vi således hører en af dommerne, først sige: "Den har da bukkehov...." hvilket den anden dommer da heldigvis kunne afvise. "Så er det noget med piben....."- blev der derefter forsøgt. Enhver der har blot et minimalt kendskab til eksteriør har sikkert, som vi, svært ved at forstå denne kobling. Til Roskilde dyrskue kom der ligeledes en bemærkning om mulig forfangenhed og manglende beskæring. Riller i hoven betyder ikke pr. automatik forfangenhed og slet ikke når de er aldeles parallelle. Helt ærligt så er enkelte af vores dommere simpelthen for dårligt uddannet til at man kan forvente at vi vil bruge vores fritid til at rejse langt for af blive "bedømt". Et forslag kunne være at man i lighed med Sverige annoncerer hvem der er dommer til de enkelte arrangementer, samt lavede en årsstatistik således at man tydeligt kan se de dommere der gang på gang totalt går i vandet. Man kan undres hvor nogle af disse dommere kommer fra. Er der ingen minimums- og basiskrav for at blive dommer?
Heldigvis har vi rigtig mange kompetente dommere, som det er en glæde at vise ponyer for - også når man havner i den kedelige ende. Derfor er det også aldeles frustrerende, at man til tider havner i en ring, hvor beskrivelser og terminologi befinder sig på et helt andet niveau.

Kære venner - læs evt. lidt i Robert Oliver´s "A Photographic Guide To Conformation". En glimrende "billedbog" om man vil, hvis læsning bliver for kompliceret. Jeg har arvet den i min far´s veterinære bibliotek og bruger den ofte selv. Den kan købes på www.amazon.com .

Heldigvis kunne jeg glædes over, at to Maclaren afkom var med i finalen. Vihrsgården´s Muri-Macprinces fik 43 point og kom til sin ret i finalen, hvor hun fik mulighed for at skridte. Ellinges Argo fik ligeledes 43 point. Stort tillykke til begge stutterier. Dertil må jeg sige, at der gøres virkelig meget ud af dagen på Ebberup Rideskole, så det var da i det mindste meget positivt.

Gråmanstorp 22.september
   

 


Jumbaldi-barnet Michak´s Rositta u. Skovlundens Red Rose, blev klassevinder med 41 point og senere på dagen også Championføl og 5/9 i BIS.

Dagens andet Jumbaldi-barn, lille Axtorps Benetton, fik igen 40 point og blev nr. 2/7 i sit hold. Foto kommer snarest.

Det er snart længe siden vi har været i Sverige, så nu måtte det være tid til en tur til den asiatiske side af sundet.
Jeg havde meldt Julietta, men hun måtte blive hjemme, da Troels havde andre opgaver at se til. Michelle og jeg drog afsted med Jamilah, Waulkmill Honesty og Michak´s Rositta. Jeg har virkelig set frem til at møde vores gode svenske bekendtskaber, som jeg ikke har set længe. Axtorps Benetton var det også interessant at møde, da han er et af de få Jumbaldibørn der endnu er kommet. Denne udstilling blev en helt skandinavisk begivenhed, da den inviterede dommer Susan Hellum, kommer fra Norge. Denne dommer forstod virkelig at bruge hele skalaen og var eminent til at dømme de meget blandede hold. Der var stor forskel på type og størrelse, men alligevel var her en klar rød tråd. Super konstruktive beskrivelser og en meget fin terminologi, som viser at Susan Hellum er en meget velfunderet dommer. En rigtig god dag og som altid et meget velarrangeret show.
Der er to ting jeg værdsætter meget højt ved at udstille i Sverige - føllene har selvfølgelig deres mor med i ringen og hopperne kan vises i grime. - Gid vi havde samme regler i Dannevang.

Stor tak til alle i Shetland Syd.


Jamilah inden hun åd rosetten.
Vores egen Jamilah blev klassevinder med 39 point og Honesty lukkede og slukkede med 36 point som nr. 6 i holdet. Der var helt klart gearet ned for pointene hos de 2 og 3-årige, men stadig med en fin linie i oprangeringer og beskrivelser. Honesty mangler stadig en del i sin udvikling og det kommer tydeligt frem, når man komme ud af den hjemlige andedam. Vi kan kun være meget tilfredse med dagen. 73 ponyer var tilmeldt, hvoraf kun 16 fik guld. Dagens højeste point var 42.


Hyggelig frokost i solen.


Nu er vi ved at være godt trætte!


Det bedste af det hele - vores barnebarn!

--------------------------------------------


Bakkehaves Jaguar under rytter i Frankrig.
 
Det er altid dejligt at følge med i hvordan "vores" ponyer har det. Her er sidste nyt fra Frankrig, hvor Jack&Jaguar er blevet til erfarne rideponyer. Jaguar viser især talent for springning.

7/9  Føllene "har været til fotograf". Ikke ligefrem en nem opgave, men der kom dog nogle gode billeder i kassen.

 


2/9 Dagen derpå - Waulkmill Maclaren blev bragt hjem til vinterkvarteret og pakket ind i vat og bomuld. Hopper og føl skiftede fold mens de firbenede udstyret med poter så til at alt gik ordentligt til. 
 

Store Hestedag 1. september i Roskilde


Maclaren sønnen "Ellinges Aslan" gentog sin bedrift fra 2006 og blev BIS igen i 2007.


"Grubbes MacMolloy" fik 42 point  foto: Søren Thelin


3 Maclaren sønner med top placeringer.
Men det var ikke helt nok for Klaus og Birgitte..... Aslan´s helbror "Ellinges Argo" tog fløjen hos hingsteføllene med 43 point og "Ellinges Timon" stod som nr. 2 efter Aslan hos åringerne. Det er en sand drøm for os, at se  tre Maclaren afkom besætte 1. -  4. og - 14. pladsen i finalen. Pernille Bjerre´s Maclaren søn "Grubbes MacMolloy" fik 42 point og stod som nr. 3 hos hingsteføllene og var ligeledes klar til finalen. Desværre pådrog han sig en skade og kom ikke i ringen.
Mrs. Roweena Provan, som har opdrættet Waulkmill Maclaren i Skotland, har med stor interesse fulgt slagets gang og er mindst lige så glad som vi. Maclaren - kronjuvelen i hendes lange række af kårede hingste - er resultatet af mere end 50 års kontinuerligt avlsarbejde, funderet på Mrs. Roweena Provan´s moders, Mrs. Lewis´, oprindelige Normandyke blodlinier. Konstante resultater i showringen beror sjældent på tilfældigheder. Vi er meget taknemmelige for, at vi har fået muligheden for at forsøge at bygge videre på dette i Danmark. Tak til alle Jer der har brugt ham med omtanke.


Vivaldi´s opdrætter John Møllegaard havde taget Vivaldi-barnet "Møllegaards Jackson" med og det blev til flotte 40 point og en plads som nr. 11 i finalen.

For vores eget vedkommende var Jamilah  selvskrevet til deltagelse og foruden hende faldt valget på Juniana, som er hendes halv-søster. Det er første gang vi selv viser et føl efter Maclaren, men Juniana er på nuværende tidspunkt meget harmonisk, så det var spændende at se om dommerne var enige. Det var de ikke og hun måtte nøjes med 38 point og en placering som nr. 9 af det store hold på 12 ponyer.


Bakkehaves Juniana - halvsøster til Jamilah og efter Waulkmill Maclaren, fik desværre kun 38 point.


Jamilah stod heldigvis i den rigtige ende og blev nr. 2 med 42 point i dette særdeles imponerende hold. Det har været meget interessant at følge hendes udvikling fra føl til 2-års. 40 - 41 - og 42 point er det blevet til de tre gange hun har deltaget i Store Hestedag.


Jamilah blev nr. 8 i finalen og fik 3 flotte flasker rødvin fra Stutteri Skovbakkegård. Vi takker mange gange og glæder os til at nyde dem.

 


Michak´s Rositta e. Jumbaldi fik 39 point.

Alt i alt en meget flot dag for vores hingste. Stort tillykke til alle de 25 finalister, men især til Stutteri Ellinge, som i den grad fortjener nogle glæder med ponyerne efter en grim vinter med hovproblemer.

 

August

27/8 - Idag blev Skovlundens Red Rose og vores egen Mill of Towie Holly scannet drægtige med Maclaren. Begge hopper har termin samme dag og selvom det bliver sene føl, glæder Michelle og jeg os meget. Vores andet planlagte føl efter Farmer u Sambuca blev ikke til noget, da Sambuca desværre ikke blev drægtig og ikke har vist brunst siden juni måned. Meget ærgerligt, da vi har set meget frem et afkom fra de to. Det har været et mærkeligt år med både underlige og manglende brunster. Hverken Candyfloss, Jessica eller Juliet er gået i brunst i år, så Holly´s føl bliver noget helt specielt for os til næste år. Desværre har sæsonen også været skuffende for enkelte af de besøgende hopper, men det håber vi at gøre bedre i 2008.


Vi har modtaget dette foto af Mac O fra Skovens Ponyer. Han var med mor til opvisning i Aulum.

Hoppekåring Sjælland 3. August

Vi drog afsted med indkøbte Stranduff Candyfloss II, Bakkehaves Candyman, Bornholmske Britney, Mr. Slim og Juno-Baby.


Et par seje hundepassere er uundværlige. Juno nød sin første kåring og Mr. Slim fik udvidet sin fan-klub. Et par grillpølser blev det også til.
Ane har haft sin pony Britney til bedækning hos Jumbaldi og benyttede lejligheden til at få hende kåret.

 


Stranduff Candyfloss II blev til vores store glæde Mini Champion.
Tak til avlsforeningen for Holmegård glas, keramikhest og rosetter. Tak til Stutteri Bækkeskov for den smukke Holmegård glasskål, samt tak til Stutteri Hedegårde og Stutteri Bawnsagergård for vandrepokalerne.
 


Foto: Janny Sørensen
Candy blev vurderet til 1. klasse med 43 point og var ene mini om championatet.

Vi kan bestemt ikke klage, men var alligevel noget forundret over flere af dommernes afgørelser. I tråd med sidste år var vi langt fra enige i vurdering af bevægelse/fundament, dog var det positivt at dommerne brugte hele skalaen. Det skal dertil siges, at det var to skønne og korrekte ponyer der ved dagens afslutning stod som toppen af kransekagen. Stort tillykke til Brigitte Rasmussen og hendes hjemme-avlede "Skovbakkegårds Samara" og til Stutteri Tartan som blev Over-all Reserve Champion.


Pragtfulde "Kylenstens Ryhle" blev Reserve Medium Champion med 45 point.
Hun skulle meget gerne være i fol med Waulkmill Maclaren.


Tak til Jan Bjørnshøj for lån af slipset, som var yderst passende for en skotsk avlet pony.
Jumbaldi-barnet "Candyman" opførte sig eksemplarisk på sin første tur i byen.


Dog gik det lidt hårdt udover især min højre knæskal - til stor morskab for tilskuerne.
Føto: Søren Thelin


Vores hvalp "Juno del Dominio de los Penates" fik sig en lille veninde!


Foto: Søren Thelin

Tak for en god dag og tillykke med de mange fine resultater, samt tak for de mange fotos vi har modtaget.

Juli


Candyman og vores smed Kasper i et improviseret cirkusnummer.


Nu er vi helt klar til på fredag.

23/7 

Den der søger skal finde.
Thou who seek shall find.
Mysteriet om Maclaren´s chip er løst. Read all about it!
CHIP

VM for ponyer på "Lysten"

21/7  Jeg tog en lille afstikker fra staldpligterne og kørte en tur på Dorthealyst for at se hvad det var Troels, Hanne og Pernille havde brugt så mange kræfter på hen over vinteren og foråret.
Det var et fantastisk arrangement og jeg forstår godt den megen ros der er blevet givet. Alt så ud til at fungere perfekt, et utal af hjælpere fik det hele til at køre som smurt, banerne var meget smukke og forhindringerne  imponerende og kunstneriske. Desværre kunne jeg ikke selv overvære gallashowet, men blev klar over at kvadrillen med shetlandsponyerne, havde brændt sig fast på nethinden hos de fleste. Vores race havde en fin stand på pladsen og jeg håber den høstede frugt af anstrengelserne. Selvom den klassiske shetlandspony har svært ved at gøre sig gældende på så højt et niveau, så var det en stor oplevelse at se dem arbejde hårdt og koncentreret på opgaven. Populære hos publikum er de under alle omstændigheder.

 
Dette hollandske spand med oversized "shetlændere" kørte fuld skrue og var næsten umulige at fotografere. Det gav den hurtigste tid på maratonen, hvilket er fornemt for de relativt små ponyer. Se resultater her: http://www.wdch-pony-07.dk/

 

7 juli - Jumbo´s søn "Axtorps Benetton" blev champion mini-føl med 40 point på udstilling i Sverige.
Grattis!!!

Bornholms Dyrskue 2007


2 små frække brune prinsesser på Bornholm.

Vi har været på Bornholm med Jamilah og Honesty. Begge fik 23 point og ærespræmie.
Se flere billeder fra øen her. 

 

4/7 Nu er der langt om længe kommet nye billeder af Julietta og Impala.


Lille Candyman, som udvikler sig i meget positiv retning, foretrækker at gå i ly for regnen.


Farmer og pigerne

 


Vi har for tiden fornøjelsen af Michak´s Rosita e. Bakkehaves Jumbaldi. Rosita´s mor Skovlundens red Rose er til bedækning ved Maclaren.


Der er sammenkomst ved vitamin/mineralbaljen.

Midt i alle problemerne med hopper der løber om i en uendelighed eller tilsyneladende resorberer, fik vi en yderst glædelig nyhed. Waulkmill Maclaren har fået sit første afkom i Sverige. Stuteri Emmero fik et hoppeføl u. den meget betydningsfulde Emmeros Dianah. Hun er blevet døbt Emmeros Dansa og vi ser frem til at følge hendes udvikling.

 

Juni

21. juni - En ny perle i kæden er kommet til. Vores 21 årige dronning "Juliet of Nashes" leverede et kulsort hoppeføl kl. 16.


Bakkehaves Juwel  e. Waulkmill Maclaren u. Juliet of Nashes

 


Dushara on the Dark Side - alias "Victor" - has arrived.
Victor er opkaldt efter min far, som introducerede mig til abyssinierkatten for mange år siden. Sidst Troels og jeg havde abyssiniere, var i 1995. I mellemtiden har racen været udsat for diverse modeluner, men nu er den tilbage hvor vi mener den er smukkest.

Roskilde Dyrskue 8. - 10. juni - klik her !!!

 


Foto af begge ponyer: Camilla Poulsen©
Bakkehaves Jumbaldi 1/4 med 23 point og Bakkehaves Jamilah 2/13 med 24 point.
Begge dyr blev tildelt ærespræmie.

Dyrskue handler fra gammel tid om at vise sin egen avl frem. En begivenhed som Roskilde Dyrskue giver avlerne mulighed for at fremvise og få bedømt deres ponyer foran et kæmpe publikum. Vi har været med i en del år nu og derfor er det for os kun interessant at vise dyr som er født hos os. Valget faldt på Jumbaldi og Jamilah, da netop disse to ponyer lige præcis repræsenterer det vi sætterstor pris på hos vores ponyer. Typefasthed, korrekt fundament og bevægelse, stærkt kønspræg, masser af hår, smukke hoveder og ikke mindst et herligt temperament. Disse punkter var også at finde i beskrivelserne af vores ponyer.
Jumbaldi gik på fløjen i mini-hingsteholdet med 23 point og blev slået af Stjernens Gambler ligeledes med 23 point, da bedste hingst skulle findes. Gambler opnåede senere på dagen en fornem 2. plads om Sjællandspræmien. Stort tillykke herfra - vi har stor respekt for det "hjemmelavede".  Indkøb kan vi jo alle gøre, men selv at avle et kvalitetsdyr er jo en helt anden sag.
Jamilah overraskede os med 24 point og en 2. plads. Mabel K gik på fløjen og hvor var det dog glædeligt, at se disse to minier foran 11 store ponyer. Det er jo som bekendt ikke altid let at være lille. Vores forventninger rakte slet ikke så langt, da der var flere særdeles veludviklede og velkendte kvalitetsponyer i holdet, men man har jo lov at være glad alligevel!
Alt i alt var vores race meget flot repræsenteret med rigtig mange gode dyr. Lidt trist, at de to fløjhingste ikke kunne tildeles 24 point, da begge er af høj karat. I den anden ring var man heldigvis  ikke helt så karrig med pointene.
 

 


7/6 - Candyman udforsker staldgangen mens mor får forsko på. Candyfloss har fået lidt uens forhove efter en meget blød vinter. Et par perioder med sko retter op på hovene og så er det problem løst.

 


Tøserne & Troels er igang med Bob stærkt inspireret af  "Hestehviskeren", som blev vist aftenen før.


Emma og Ida arbejder med Sidsel fra jorden.


Sidsel er under tilridning og gør store fremskridt. Hun er efter første dag under rytter fuldt styrbar i skridt.

May

 


Ikke alle valfarter forgæves til showringen. Junos far "Vulcano del dominio de los Penates" er netop blevet - champion de Americas Y Caribe 2007 - i Mexico City.


Her i huset kan vi godt lide et solidt fundament.


Juno er faldet fint til.

May 19th.

En begivenhedsrig dag.

Certainly a day to remember.


Bakkehaves Candyman by Bakkehaves Jumbaldi o Stranduff Candyfloss II

Candyman havde besluttet sig for at komme til verden 2 uger for tidligt og kl fem i morges samtidig med, at vi var ved at lægge sidste hånd på Waulkmill Maclaren inden hingstekåringen i Fredericia.
Han kom dog aldrig ind i ringen. Vi følger op på denne besynderlige episode snarest.   Læs mere her: Waulkmill Maclaren i Fredericia

Candyman decided to come 2 weeks early  at five in the morning, just before we loaded Waulkmill Maclaren for the Stallions assessment. Maclaren never entered the ring. A follow up on this unusual story will follow shortly. Read all about it.


Vi kom jo noget tidligere hjem end beregnet, så middagen stod klar, da familien Bluemull Persson kom tilbage med en nykåret Hurry Up Eastland. Alle var enige om, at den tidligere strenge linie ved hingstekåringen var gået fløjten.  Alt for mange høje point og alt for mange passerede med graverende fejl. Det er hamrende ærgerligt og frustrerende, men vi fik en forsmag på det allerede ved hoppekåringen 2006.

 

Endelig forenet med  vores nye hvalp.
Our new puppy.

Det er ikke nemt at finde en godt avlet hvalp og det kræver god hjælp at finde en seriøs opdrætter og de rigtige blodlinier.
Finding a Bordeaux puppy with excellent breeding and a decent breeder is not an easy task. Luckily we had great help.


Juno del Dominio de los Penates og hans opdrætter.
Juno del Dominio de los Penates and his breeder.Juno på café i lufthavnen i Madrid.
Juno enjoying life in Madrid Airport.

 
Det er ret afslappende at flyve, når man har sit eget sæde.
Flying is relaxing having ones own seat.
Seatbelt, seatbelt - it´s the law ! ! !  (Quote Turner and Hooch)
På jorden igen i København.
Safely on the ground in Copenhagen.


Anthon og Mr. Slim er meget glade for at have en Bordeaux i huset igen.
Anthon and Mr. Slim are vary happy having a Bordeaux in tha house again.

April

Jamilah´s little sister has arrived at 2 a.m.


New born "Bakkehaves Juniana", filly foal out of Skovlunden Jessica by Waulkmill Maclaren.

Plagskue & Hingsteparade på Dorthealyst, 21 april
Youngster Show & Stallions Parade, Dorthealyst.


Bakkehaves Jamilah, Dorthealyst 2007, photo by: Line Bjørnshøj

Jeg og Julietta er blevet hjemme, da en af vore hopper har termin netop i dag. Troels er taget afsted med lille Jamilah og Jumbaldi´s  BIS pokal fra 2006.  (De har næsten samme størrelse). Pokalen er blevet indgraveret og skal i dag videregives til dagens vinder af hingsteparaden. Desværre har man i Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark, til trods for hele tre henvendelser, ikke ønsket at medtage Jumbaldis BIS titel i hverken Shetlænderen eller på foreningens hjemmeside.  Det er for mig komplet uforståeligt, da skuet på Dorthealyst er en stor begivenhed med deltagelse af adskillige racer. Hvad der end ligger til grund, kan jeg kun gisne om, men PLAT er det under alle omstændigheder. Jumbaldi skulle efter sigende være den første shetlandsponyhingst, som har taget BIS titlen hjem. Der var i 2006 ekstra præmier og en ny vandrepokal i anledning af skuets 25-års jubilæum. I år blev det fjordhingsten "Citrus Klattrup" som tog endnu en sejr hjem.

Troels fik en mindre pokal med hjem til Jumbo til minde om hans fine indsats i 2006.

Julietta and I stayed at home today, watching one of the mares which is due today. Troels left with Jamilah and Jumbaldi´s Trophy from 2006. It is to be given to this years winner of the Stallions Parade: The Fjord "Citrus Klattrup".


9-9-8-8-8 = 42 point


Photos by: Line Bjørnshøj

Jamilah, som mest af alt lignede et bundt angorauld, satte ikke et ben forkert. Det blev til: 42 point og en flot 3.plads ud af 17 ponyer. Jubiiiiii!  Stort tillykke til alle vores shetlandsvenner i og udenfor ringen.
Jamilah got 42 points and was no. 3/17.


Her gratulerer Mama Aaby Troels og Jumbo ved hingsteparaden 2006, mens den dejlige NF hingst får tildelt sit Reserve Championat. Han vandt få uger senere Sjællandspræmien, hvor Jumbo måtte se sig henvist til 4. pladsen. Foto: Stutteri Stjernen
 


First foal by Maclaren 2007, Skoven´s MAC O - out of Skovlundens Ophelia, born 14th. of April.
Photo by Ulla Brøndsholm, Skovens Ponyer

 


Today on the 13th. of April - our sweet little Møllegaaards Vivaldi - turned 21 years old.
He is the reason we began our interest in this brilliant breed
.

Farmer is out!


No need to chase him with "plasticbags on sticks" to make him move. He does it all by himself.


Spring is finally here and the chicks are out again. In front our 3rd. generation "Bakkehaves Piphans Junior" and a new delivery of top quality Kylensten chicks.


Prize winning chicken like the Kylensten´s, need a superb HQ. Daniel our thatcher, has made them a new roof.


Mrs. Duck has returned to her natural element.


Visiting Bornholm, to fetch our new pony "Pilatus"
 


He was rather easy to load, he spent the night in the hotel lobby and we even brought him along for a visit at Ane´s


"Pilatus" the pony, Anette, Troels, Ane & Mr. Slim.


He is now stabled in our living room.

For years we have been great admirers of Snefrid´s work. Last year in July we visited her workshop "Kræmmerhuset" and decided to let her create a pony for us. Jumbaldi was measured all over and a lot of pictures were sent to Bornholm. 6 months and a lot of phone calls later he was done and we love him.  We will do a pictorial coverage of his creation shortly. You can visit the shop here: www.kraemmerhuset.com

 

February


A tough snowstorm has covered ½ of the country and every living soul needs a little extra.

 


Mrs. Duck stays in the stable, nicking food from the stallions.


A nice view from the kitchen window.


Bob is keeping an eye on his little friend Impala.

 
Hmmm.... stupid fridge!


Time for a little nap.

January

Farmer and Holly´s pages are updated with more pictures.

Maclaren Babies - click here
Jumbo Special - click here


Happy New Year to all of You from all of us.


Due to rebuilding, Vivaldi is sharing his home with Mrs. Duck, Kylenstens Birthe & Bakkehaves Piphans. They are all very content with the arrangement, which might be a permanent winter facility for the 2-legged.