Oktober

Jeg bliver aldrig træt af at se på de stribede ponyer i Sydafrika. Troels har passet de ensfarvede herhjemme.


Addo National Elephant Park

 

September

Det er tid til en lille opdatering.

Den 17. september blev lille Frederik aflivet. "Frede" købte vi 9 måneder gammel på Stutteri Stjernen som selskabspony. Han har haft et langt og dejligt liv - de senere år var han lånt ud og stod i nabolandsbyen - hvor han fik meget opmærksomhed og blev passet efter alle kunstens regler. To gange denne sommer, blev han desværre forfangen uden nogen påviselig grund, andet end hans fremskredne alder. Han blev behandlet efter forskrifterne, kom på smertestillende og blev helt frisk igen. Da forfangenheden vendte tilbage efter et par måneder, besluttede vi at give ham fred. Han fortjente ikke et liv med smerter og begrænsninger, så han sluttede sit 23 1/2 årige liv fyldt med Finadyne og græs i maven. Frede havde gået sammen med Waulkmill Farmer det sidste års tid og Farmer er nu kommet tilbage til os og går sammen med hopperne.


Lille søde og kærlige Frede. 1992 - 2015 R.I.P.

Bakkehaves Inshallah er blevet solgt og er nu maskot på et stutteri for Islandske heste og har også et æsel som ven.


Inshallah

Snehvide er for alvor kommet i gang under rytter og det er skønt at komme i sadlen igen. Det har været lidt af en udfordring, at få en sadel jeg synes om, til at ligge på en Connemara. Med god hjælp, rådgivning og omstopning, kommer min Stübben dressursadel i brug, når hun er længere i sin uddannelse. Ind til videre foregår tilridningen i en Pessoa springsadel.


Snehvide og min højtelskede Stübben Scandica

August
 

Kedeligt nyt på Connemarafronten.


Skønne Minty i begyndelsen af hans uddannelsesforløb og senere på året som fuldt omgængelig børnepony, midt i veninderidelejr med and og soveposer på staldgangen.

"Minty" var meget generøst, kvit og frit stillet til rådighed af hans ejere for vores lille stald-alf. En i vores øjne fantastisk flot gestus.
Han var opstaldet hos os inklusiv træning og fuld pasning for et symbolsk beløb og det har været en fornøjelse at uddanne ham og hans nu 12-årige rytter, som er en rigtig lille hestepige, med stor indlevelse, talent og forståelse for dyr.

De havde i slutningen af juli nået et niveau, hvor et par småstævner sidst på året var i udsigt. Ridningen og fremskridtene var imponerende og det fine par havde efterhånden samlet udstyr og var ved at være klar. Troels har utrætteligt stået på ridebanen og har gået mange og lange ture i skoven med ekvipagen.
Alt dette kom til et brat ophør, da det åbenbart ikke kan lade sig gøre at gå i nu 6. klasse og samtidigt have en fritidsinteresse. Uden forældre opbakning og forståelse, er det naturligvis ikke muligt. Det er ikke med vores gode vilje og accept, at man tager en pony fra et barn på den måde. De to fik ikke taget afsked på anstændig vis, da hjemmefronten ikke ønskede det. Ponyen står nu hos os og vi tager os selvfølgelig godt af ham indtil han på et tidspunkt ud i fremtiden kan komme tilbage til sine ejere.
 

Juli

17/7 Hoppekåring i Ringsted.

Det var så en af de dage man burde være blevet hjemme i stedet. En for os historisk dag i stutteriets 22 årige historie, med vores første kåring i 2B og elendige point.

Vi havde taget 8 årige Juwel med, som stod med 41 point fra kåringen i 2011. Hun har udviklet sig meget og skulderen er kommet ud på plads i takt med bredden fortil. Denne gang blev det desværre kun til 39 og det mest ærgerlige er det point hun mistede på typen, som nu er landet på 8. Skridten som er hendes helt stærke side, blev kun vurderet til 7 denne gang. Trist, men sådan er vilkårene.


Bakkehaves Juwel - nu med 39 point.  og helt ny beskrivelse. Hun repræsenterer dog stadig idealet for mig.


Bakkehaves Juniana - 34 point
Endnu værre gik det for 8 årige Juniana, som ellers altid har ligget godt til ved føl, plag og dyrskuer. Hun blev i den grad detroniseret med en rædselsfuld beskrivelse og 34 point.  6 taller er hos os aldeles uacceptable og  ikke lig med avlsmateriale. Jeg har i min tid som avler aldrig fremstillet de få ponyer vi har avlet, som har manglet kvaliteten til en hæderlig 2A. De er blevet solgt som rideponyer. Denne gang må jeg stille et kæmpe spørgsmålstegn ved min egen dømmekraft.


Det eneste pæne dommerne havde at sige om Juniana, var "et venligt øje" og så ved man den er helt gal. Der blev slået meget hårdt ned på hendes bevægelse og fundament, men jeg står noget uforstående overfor den vide bagbensbevægelse. Hun rammer nøjagtigt op i forhovens spor og har i mine øjne et godt fundament med gode ledmarkeringer. Når man stiller op til kåring, må man tage de bank man får og acceptere dommernes afgørelse. Jeg er dog på ingen måde enig i den beskrivelse hun har fået.


Juniana


Juwel og Juniana hjemme igen og stadig højt elsket.


Der er pakket ud og vi har hjembragt vores første grønne roset.

Til trods for de noget kedelige resultater, var det hyggeligt at gense vores mange shetlandsvenner og tak til alle de hårdtarbejdende bestyrelses og udvalgsmedlemmer for et fint arrangement.

 


Dejligt med hjælp til klargøring og træning.
 


Juniana

Juni


Der går en del tid med connemaraponyerne, men de små er også i focus.

Vi har meldt Juwel og Juniana til hoppekåringen. Det er flere år siden vi har deltaget, men nu skal det være. Vi har stadig 3 ukårede Maclarenafkom, som selvfølgelig skal have deres plads i stambogen. I år faldt valget på Juniana, som er sat i skarp træning. Hun er ikke Jamilah´s 1/2 søster for ingenting - flabet og charmerende og altid i højt humør.

          
Juwel og Juniana


Snehvide hjælper med at motionere de små på ridebanen


og som altid med en af kattene som assistent.


Bagefter var det tid til lidt frihedsdressur.
 

Maj


Der er sket lidt siden de her to herlige drenge gik sammen hos os. Billedet er taget i foråret 2012.
Begge to blev udstillet en enkelt gang med en fløjplads hver. Inshallah fik 41 point og Woodpecker 40 point. Derefter blev de gemt væk.

Vi tog i 2010 beslutningen om at skære kraftigt ned og planerne med Inshallah og Woodpecker som vores fremtidige avlshingste i J-linien, måtte revideres. Det mest indlysende var at lade Line Laugesen overtage Woodpecker, da Line har et gennemavlet materiale og linier der passer til ham. Desuden ved vi, at Line med omhu vil forvalte hans kvaliteter med den store viden hun har om avl. Vi har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om hans potentiale og har været i konstant dialog med Line, som valgte det rette tidspunkt for at fremstille ham til kåring. Inshallahs historie står længere nede på siden.


Smukke Inshalla, som har fået et helt nyt liv som vallak, Rudi Van Aarde ©2015 og vidunderlige Waulkmill Woodpecker. Helle K Jørgensen ©2015


Foto: Helle K Jørgensen ©2015
Stort Tillykke med ham Line. Du fortjener det virkelig. Vi er så glade for han kan blive til gavn i dit Stutteri, når det nu ikke skulle være hos os.

 

April


Rudi Van Aarde © 2015


Rudi og Camilla har været på besøg fra Sydafrika. Det er der kommet en masse vidunderlige billeder ud af. Tid og det rigtige lys skulle udnyttes, vi skulle også hygge, så kun ganske få ponyer der blev fotograferet.

Shetlandshopperne må vi tage næste gang.

 


Inshallah og "Snehvide"  Rudi Van Aarde © 2015

 


Minty og Jumbo.  Rudi Van Aarde © 2015

Minty, Troels og Camilla med den trådløse blitz.  Rudi Van Aarde © 2015


Jumbo - Rudi Van Aarde © 2015

 
  Emmy og Garfield
Rudi Van Aarde © 2015
     


Og ikke mindst Emil  -  Rudi Van Aarde © 2015

Jeg har sat flere billeder på siden:  Rudi´s Photos

 

 


Min helt vidunderlige Connemarapony - Frederiksminde Ciarah - i daglig tale "Snehvide" fotograferet af min ven og absolutte favorit dyrefotograf:  Rudi Van Aarde © 2015
Det var ikke svært at tage beslutningen, da muligheden for at få en på alle måder gennemavlet hoppe i stalden.

Inshallah er i topform efter sin kastration.


Foto: Rudi Van Aarde © 2015

Marts

20. marts. Fra tid til anden må man bruge hjernen og ikke lytte til hjertet.

Vores helt vidunderlige Bakkehaves Inshallah er i dag blevet kastreret. Han var tiltænkt at tage over efter Waulkmill Farmer og det har været en fornøjelse at følge ham. En enkelt fremvisning som føl blev det til, hvor han opnåede fløjplads i et stort hold på 12 ponyer. Han havde helt klart potentiale og bevaringsværdige blodlinier, men såfremt han opnåede kåring i 2016 ville jeg ikke selv komme til at bruge ham og han ville komme til at gå her til ingen verdens nytte. Han får et nemmere liv som vallak og vi får en nemmere dagligdag med en hingst mindre i stalden. Han vil om et par uger genoptage sin træning som ridepony.

 
En fin og ukompliceret operation og Inshallah var i løbet af få timer ude på gåtur.

Når vi nu var i gang med kniven, kunne min bror og jeg lige så godt fortsætte.


7 måneder gamle Monty var første af missebrødrene på køkkenbordet.


Derefter fulgte Simba og Garfield. De får en overnatning på badeværelset inden de vender tilbage til deres familie og pligter i stalden.

 

 

18. marts - Et nyt kapitel er begyndt og den første connemarapony er installeret i stalden. Han får selskab af endnu en connemara i næste uge.


Rudgeway Silver Mint "Minty" ejet og udlånt af Stutteri Frederiksminde


29 årige Møllegaards Vivaldi er flyvende og trænes af Isabella.Isabella har været flittig og har nu også redet Juwel til.

 

Januar/Februar 2015

 


Inshallah er begyndt sin træning under rytter og det går strålende.


Isabella træner horsemanship med Inshallah flere gange om ugen og han nyder hvert sekund.


Isabella har også taget fat på hopperne og her er det Julietta der har fået rytter på.2. gang med rytter på