Stutteri Bakkehave
Shetland - Connemara
Shetlandspony           Shetlandpony      Waulkmill               Waulkmill Maclaren  shetlænder til salg www.shetlandpony www.shetlandpony

Tlf. (+45) 48280456
 

 

 

 

Index/Home
Stutteriet/Location
News
Hopper/Mares

Hingste/Stallions
Jumbaldi-Special
Maclaren Babies
Maclaren Showresults

Plage/Youngsters

Føl/Foals
Vallakker/Geldings
Connemara

Information/For sale

Læsestof/Reading

Link
Rudi´s Photos

Photos

Bakkehave Shetland Show
Cats&Dogs


 


 

 

 

 

© Pernille Sønnichsen

 

Om Stutteri Bakkehave


www.shetlandponybook.com

We have no ponies for sale


Full sisters by Waulkmill Maclaren - 6 year old Bakkehaves Honeydew & 5 year old  Bakkehaves Hyacint Sold to Promisehill, Finland


3 year old Bakkehaves Castafiore sold

   
 


Bakkehaves Jumbaldi

En mere detaljeret information om vores ponyer, får du ved at gå ind på deres egne sider. Her står afstamningsoplysninger og alle kårings/showresultater. Gode såvel som mindre gode, indeholdende alle beskrivelser, point samt placeringer. Hensigten er at give mest mulig og ærlig information om vores avl.

Vi stiller meget store krav til vores materiale og vores management, derfor bliver der kun avlet ganske få ponyer hos os. Vi viser primært kun egen avl ved skuer og shows og derfor er vores deltagelse begrænset. Har du lyst til at læse mere om vores baggrund og mål, så fortsæt læsningen på denne side.

Salg: Vi har lejlighedsvis ponyer til salg til gode og blivende hjem.
 

 

 
Bakkehaves Hyacint - august 2011, to år gammel.


Bakkehaves Honeydew - april 2010


Waulkmill Farmer under rytter til materialprøven.

 

---------------------------------------------------


 
4 skønne piger i vores J-linie
Bakkehaves Julietta kåret i 1.klasse, Bakkehaves Juwel kåret i 2A med 41 point, Bakkehaves Jamilah, minichampion 2011 og Bakkehaves Juniana som klassevinder 1 år gammel.


Stranduff Candyfloss II er indkøbt i 2006 og blev Mini Champion ved hoppekåringen i 2007.
Foto: Søren Thelin


Bakkehaves Candyman u Candyfloss og efter vores egen Jumbaldi.

Foto: Camilla Poulsen©

 


Bakkehaves Jumbaldi SH 463     Foto: Camilla Poulsen©
  


Bakkehaves Jumbaldi gjorde igen en god figur ved Roskilde Dyrskue 2007


©Stutteri bakkehave©

 

Heste og ponyer har altid været en vigtig del af vores hverdag og en shetlænder har altid stået øverst på ønskelisten. Der skulle dog gå mange år inden det blev virkelighed, da min far tidligt udstyrede mig med en større pony og siden rideheste. Vores første shetlænder "Goliat" fik vi i 1988 og da Møllegaards Vivaldi flyttede ind i 1992, måtte vi overgive os til denne pragtfulde race. Vi har dog stadig et par rideheste i stalden.


Goliat - vores første shetlandspony blev 31 1/2 år gammel.

Vi er et lille stutteri med max. 20 avls-ponyer. Alt vores avlsmateriale er udelukkende funderet på engelske/skotske blodlinier, da det er den klassiske skotske type der har vores interesse. Det historiske aspekt i at arbejde med netop disse linier, er særligt vigtigt for os, da UK er ponyens oprindelsesland, samt i aller højeste grad retningsgivende for racestandarden.  Det er for os meget vigtigt at det klassiske racepræg, de mørkebrune øjne og den korrekte shetlands-bevægelse bevares. Man må huske på, at ponyen har sin oprindelse i et kuperet og uvejsomt terræn og skal derfor have en bevægelse passende hertil. Den skal ikke bevæge sig som en storrammet varmblod, skabt til dressur.


Bakkehaves Jamilah - 24 point - Roskilde Dyrskue 2007


Bakkehaves Sambuca, European Shetland Games 2006


Bakkehaves Jamilah - 2005 til Store Hestedag i Roskilde.


Bakkehaves Jumbaldi som Over-all reserve Champion, Småland, Sverige, 2005.
Foto: Magnus Archenholz.


Møllegaards Vivaldi SH 256 blev grundlaget for vores avlsinteresse.
Her mønstres han som 19 årig af Frederik Larnæs til Bakkehave Shetland Show
 

 Vores hingstemateriale skal som et minimum være kåret i 1. klasse, eller have opnået tilsvarende resultater i den engelske show-ring. Vi bruger udelukkende hopper kåret i 1. klasse, eller den bedre ende af 2.A Vores avlsmål er på længere sigt kun at avle sorte, brune og skimlede klassiske ponyer med et prima temperament, stærkt kønspræg og eksteriør og gang i topklasse. Janet of Marshwood familien - 4. generation af Jessamine of Marshwood 4845, udsprunget af Jessie II of Marshwood 790 i.s. er repræsenteret ved Juliet of Nashes 1.kl og hendes datter Skovlundens Jessica  (in memoriam) 2A, Bakkehaves Justitsia (in memoriam), lille Jamilah 1kl., født 2005, Bakkehaves Julietta 1.kl. født 2006, Bakkehaves Juniana og Bakkehaves Juwel 2A født 2007. En fornem, sikker og super familie, der har bidraget med meget høj karat. Ingen regel uden undtagelse - Skovlundens Jolly repræsenterede I-linien, som er funderet på Iona of Normandykes familien. H-linien er funderet på Mill of Towie Holly og hendes døtre Bakkehaves Honeydew og Bakkehaves Hyacint, begge efter Waulkmill Maclaren. Da al etableret, seriøs heste og ponyavl lægger stor vægt på viden om hoppe -familier og hingstelinier, er det meget vigtigt for os, at kende vores materiale helt til bunds.

 Vi har haft en linie med palomino/buckskin, men kvaliteten levede ikke op til vores krav og endvidere er risikoen for blå øjne/BEC under ingen omstændigheder noget vi vil understøtte, ved at avle palominoer til videre salg. Avl udelukkende på farve vil på længere sigt ikke kunne sikrer en ordentlig kvalitet.


Disse 3 skønne tøser (helsøstre) vurderede vi til ikke at være gode nok til at gå i avlsboxen.
De er derfor solgt som rideponyer sammen med deres mor.

Hopper og ungheste går på græs i sommerhalvåret og i løsdrift med fri adgang til fold om vinteren. Alle ponyer er daglig i hånd.

 


Juliet of Nashes flankeret af sine to sønner Bakkehaves Jack&Jaguar som i dag er rideponyer i Frankrig.

Vi har i 5 år arrangeret ”Bakkehave Shetlandshow”, ( se billeder her) for at fremme brugen af disse herlige ponyer og vise, at en shetlænder ved rigtig brug er den absolut bedste ridekammerat og ven man kan tænke sig til børnene. I Danmark bruger vi desværre vore ponyer alt for lidt til ridebrug. Ser vi til f.eks. England, Irland og Sverige, er der rigtig mange arrangementer for shetlandsponyer, alt sammen med til at opdrage og uddanne den næste generation af ryttere.

 


Waulkmill Farmer 2004 i Skotland, indkøbt af os i 2003 og ankom til Danmark november 2006. Han er siden blevet kastreret grundet sterilitet.


Stutteriets guldklump - Waulkmill Maclaren.


Bakkehaves Impala og Zig Zag til Store Hestedag 2006.

 

Ride-fysioterapi/Handicapridning

På Stutteri Bakkehave har flere ponyer indgået som terapi-ponyer i samarbejde med uddannet special-fysioterapeut Mette Brown. Terapien henvender sig til de helt små børn op til 8 år og vi har behandlet børn med bl.a. autisme, pareser og hjerneskader.


6 årige Malte i rideterapi.

 


Bakkehaves Jumbaldi til kåring 2004. Han har siden da, opnået yderligere 8 championater i Sverige, samt 5 guldmedaljer.


Jumbaldi til tops i Roskilde og på Bornholms Dyrskue 2005.

Bakkehaves Jumbaldi SH 463,  2004, National Senior Miniature Champion og Over-all Reserve Champion 2004,  nr. 2 på tværs af alle racer ved Bornholms Dyrskue 2004, samt Svensk Show Champion på Riks utställning og 3/16 i BIS. Champion Hingst og BIM + BIS R og BIS i Sverige 2005. 24 point og nr. 3 om Sjællandspræmien, Roskilde 2005. Årets hingst på tværs af racer, Bornholm 2005. Best In Show på Dorthealyst´s hingsteparade 2006. Fløj i miniholdet med 23 point ved Roskilde Dyrskue 2007. 24 point i Roskilde 2008 og guld ved det internationale show i Tyskland 2008.


  
1. klasse - 43 point - og Over-all reserve Champion 2005.
Bakkehaves Sambuca var første dansk avlede afkom efter Waulkmill Maclaren, stillet til kåring.
Sambuca var indehaver af 4 svenske guldmedaljer fra 2004 - 2006 og var flere gange tildelt 24 point på dyrskue. Hun stod som nr. to i et stort hoppehold til Stutteri Nørvangs Jubilæum 2009. Det blev hendes sidste bedrift. Hun døde meget tragisk i april 2010 af en karsprængning i hjertet. Alt blev forsøgt, men der var intet at stille op.

 


Waulkmill Honesty th. som klassevinder i Vartofta, Sverige 2006.

 

BACK